Elopement bröllop i Skåne och övriga Sverige

Elopement bröllop - vad är det? Bröllopsfotograf Tove Lundquist berättar och ger tips om hur ni planerar ett! Vad betyder elopement på svenska? Svartvitt fotografi på brudpar under ett elopement bröllop i Haväng på Österlen, Skåne. Vigselplats var vid det ensamma trädet.

Göteborgsparet Ida och Leif valde att ha ett elopement bröllop i Haväng, Skåne

 

 

Vad betyder Elopement och var kan ni ha det? Hur gör man?

Elopement betyder helt enkelt att brudparet åker iväg och gifter sig på en annan plats än där de bor, ofta utan några bröllopsgäster alls. Endast två vittnen behövs, i många fall kan fotografen tänka sig att ställa upp vilket kan innebära att brudparet inte behöver ha med sig någon familjemedlem eller vän utan kanske kan finna en person till på plats. Förr i tiden likställde många brudpar ett elopement bröllop med att smyga iväg till Rådhuset alternativt åka iväg på en resa utomlands men de senaste åren har många brudpar till min stora glädje fått upp ögonen för Elopement bröllop även här i Sverige. Dessutom är det något som börjat bli socialt accepterat på sistone – med pandemin har en förståelse för att brudparet gift sig utan gäster successivt växt fram.

Platsen då? Det är just det som är den härliga och kravlösa vitsen med Elopements – själva platsen är helt öppen! I vilket slags landskap trivs ni? Är det öppna vyer och hav som gäller? Ja, då är kanske ett strandbröllop är något att tänka på. Älskar ni att vandra och vill känna träddoften under vigseln? Mot skog och berg! Ni gör precis som ni vill. Skapa ert eget drömbröllop, det är endast fantasin som sätter gränserna. Gör det här till er dag, lyssna på magkänslan.

Jag tycker av förklarliga skäl att just SKÅNE är ett perfekt val för ert Elopement bröllop! ;) Det finns gott om vackra platser för ceremonier – landskapet erbjuder allt från strand och hav till backarna i Brösarp och Haväng, till vackra slott och till fantastiska parker. Sofiero Slott i maj när rhododendron blommar? Inte illa!

 

Vad är ett elopement bröllop? Vad behöver ni tänka på? Det enda som behövs i realiteten är ni två, en vigselförrättare samt två vittnen. Fotograf Tove Lundquist tipsar om hur ni planerar en!

Det enda som behövs är ni två, en vigselförrättare samt två vittnen

 

 

Varför välja ett elopement bröllop? För vilka brudpar passar det?

Det här passar främst de brudpar som vill ha full fokus på kärleken, på varandra och som vill göra bröllopet till sin egen grej – helt utan förväntningar och önskemål från andra. Många bjuder släkt och vänner på en bröllopsfest i efterhand under mer avslappnade former och passar på att klä sig i sina bröllopskläder. Det är även passande för de brudpar som inte känner sig helt bekväma i blickfånget. Att vara öppen och social är exempelvis inte likställt med att en är bekväm med att öppna upp sina innersta tankar under en vigselceremoni. Ett tips kan även vara att skriva ett brev till varandra som ni läser efter ceremonin när ni är helt själva.

Den främsta fördelen med ett Elopement är just att själva bröllopsplaneringen före minimeras. Det enda ni behöver boka är egentligen någonstans att bo samt en vigselförrättare – och voila! Klart! Många brudpar väljer dock att gå all in med bröllopskläder, brudbukett och corsage samt gör det till en helhelg. Tips på fina platser ni kan bo finner ni i mitt inlägg om bröllopsresa i Skåne, jag tipsar även om florister. Passa på att besöka det där spa:et ni sneglat på, eller andra roliga aktiviteter.

 

 

Elopement bröllop - vad är det? Bröllopsfotograf Tove Lundquist berättar och ger tips om hur ni planerar ett! Vad betyder elopement på svenska? Svartvitt fotografi på brudpar under ett elopement bröllop i Haväng på Österlen, Skåne.

Ett elopement bröllop innebär inte automatiskt att brudparet behöver dra ned på allt – Ida och Leif exempelvis hade valt att gå all in med brudklänning och kostym, brudbukett och corsage. Plus en snygg bil med chaufför som skjutsade dem mellan porträttplatserna. 

 

Vill ni boka en fotograf till ert elopement bröllop?

Många brudpar går i den felaktiga tron om att de måste planera stora bröllop med många människor för motivera att boka en bröllopsfotograf till sitt bröllop. Många av oss bröllopsfotografer fotograferar med brudpar och känslan i åtanke – inte hur stort eller litet ert bröllop är. ♥ Kika in på Idas och Leifs bröllop i Haväng för att se hur det kan se ut! Är ni i planerartagen för ert bröllop tipsar jag även om kategorin bröllopstips här på bloggen.

 

 

Planerar ni ett elopement bröllop i Skåne?

Jag hänger gärna med er – oavsett hur stort eller litet ni planerar ert bröllop. Det är viktigt att ni lär känna mig och känner att jag passar in i er vision om hur er bröllopsdag skall bli. Bokar ni mig för flera timmar ingår alltid en provfotografering om ni vill, är det färre än 3 så vill jag gärna prata via Skype eller i telefonen.

DELA
Kommentarer
Skriv en kommentar
Meddelande