Elopement bröllop - vad är det? Bröllopsfotograf Tove Lundquist berättar och ger tips om hur ni planerar ett! Vad betyder elopement på svenska? Svartvitt fotografi på brudpar under ett elopement bröllop i Haväng på Österlen, Skåne. Vigselplats var vid det ensamma trädet.

Göteborgsparet Ida och Leif som valde att ha ett elopement bröllop i vackra Haväng, Skåne

“För oss var det viktigt att hitta någon som fotar dokumentärt men ändå estetiskt vackert. Eftersom det bara skulle vara vi där, och inga gäster så var det viktigt att det var någon som vi kände oss trygga med. Efter första mötet med Tove så kändes det så bra, det kändes som att vi kände varandra och det var väldigt avslappnat och roligt.”
Vad betyder Elopement bröllop?

Förr i tiden likställde många brudpar ett elopement bröllop med att smyga iväg till Rådhuset alternativt åka iväg på en resa utomlands men de senaste åren har många brudpar till min stora glädje fått upp ögonen för Elopement bröllop även här i Sverige. Numera har själva betydelsen av ordet elopement luckrats upp – löst sagt så kan ett Elopement bröllop numera dels betyda att brudparet väljer att åka iväg och gifter sig på en annan plats än där de bor men även springa upp på Rådhuset i sin egen stad. Ibland är där några få gäster men oftast utan några bröllopsgäster alls.

Oavsett om brudparet väljer att ha några få gäster eller ej är det här modellen för de som vill ha ett personligt bröllop som bryter traditionerna – här skapar brudparet sin egen unika bröllopsupplevelse. Endast två vittnen behövs vid en vigsel, i många fall kan dessutom fotografen tänka sig att ställa upp vilket kan innebära att brudparet inte behöver ha med sig någon familjemedlem eller vän utan kanske kan finna en person till på plats.

Det här är dessutom en bröllopsform som börjat bli socialt accepterat på sistone – i och med pandemin har en förståelse för att brudparet gift sig utan gäster successivt växt fram. Elopement bröllop är dock något som funnits i alla tider.
Bildspel från Ida och Lefis elopement bröllop – en sån vacker och rofylld stund. ♥
Var kan ni ha bröllopet? Hur gör man?

Platsen då? Det är just det som är den härliga och kravlösa vitsen med Elopements – själva platsen är helt öppen! I vilket slags landskap trivs ni? Älskar ni urbana områden och vill ha ett citybröllop? Mot de coolare delarna av stan! Här finner vi allt från gamla 1600-tals hus med pelare och statyer (Weeping Angels here we come!) till moderna glashus till färgglada graffitiväggar. Är det öppna vyer och hav som gäller? Ja, då är kanske en vigsel på stranden är något att tänka på. Älskar ni att vandra och vill känna träddoften under vigseln? Mot skog och berg! Ni gör precis som ni vill. Skapa ert eget drömbröllop, det är endast fantasin som sätter gränserna! Gör det här till er dag, lyssna på magkänslan.

Jag tycker av förklarliga skäl att just SKÅNE är ett perfekt val för ert Elopement bröllop! ;) Det finns gott om vackra platser för ceremonier – landskapet erbjuder allt från strand och hav till backarna i Brösarp och Haväng, till vackra slott och till fantastiska parker. Sofiero Slott i maj när rhododendron blommar? Inte illa! Dessutom finns där många platser bland annat här i Malmö för det urbana brudparet.

Take only memories, Leave only footprints! är ett bra motto att planera ert elopement bröllop efter.Vad är ett elopement bröllop? Vad behöver ni tänka på? Det enda som behövs i realiteten är ni två, en vigselförrättare samt två vittnen. Fotograf Tove Lundquist tipsar om hur ni planerar en!

Det enda som behövs är ni två, en vigselförrättare samt två vittnenVarför välja ett elopementbröllop? För vilka brudpar passar det?

Det här passar främst de brudpar som vill ha full fokus på kärleken, på varandra och som vill göra bröllopet till sin egen grej – helt utan förväntningar och önskemål från andra. Det handlar mer om brudparet än om att behöva underhålla gäster. Det passar även de brudpar som vill bryta normerna och som inte känner sig bundna av traditioner. Många bjuder släkt och vänner på en bröllopsfest i efterhand under mer avslappnade former och passar på att klä sig i sina bröllopskläder. Det är även passande för de brudpar som inte känner sig helt bekväma i blickfånget. Att vara öppen och social är exempelvis inte likställt med att en är bekväm med att öppna upp sina innersta tankar under en vigselceremoni. Ett tips kan även vara att skriva ett brev till varandra som ni läser efter ceremonin när ni är helt själva.

Den främsta fördelen med ett Elopement är just att själva bröllopsplaneringen före minimeras. Det enda ni behöver boka är egentligen någonstans att bo samt en vigselförrättare – och voila! Klart! Många brudpar väljer dock att gå all in med bröllopskläder, brudbukett och corsage samt en bröllopsfotograf och gör det till en helhelg. Tips på fina platser ni kan bo finner ni i mitt inlägg om bröllopsresa i Skåne, jag tipsar även om florister. Passa på att besöka det där spa:et ni sneglat på, eller andra roliga aktiviteter.


Elopement bröllop - vad är det? Bröllopsfotograf Tove Lundquist berättar och ger tips om hur ni planerar ett! Vad betyder elopement på svenska? Svartvitt fotografi på brudpar under ett elopement bröllop i Haväng på Österlen, Skåne.

Ett elopement bröllop innebär inte automatiskt att brudparet behöver dra ned på allt – Ida och Leif exempelvis hade valt att gå all in med brudklänning och kostym, brudbukett och corsage samt mig som bröllopsfotograf. Plus en snygg bil med chaufför som skjutsade dem mellan porträttplatserna. 

 

Vill ni boka en fotograf till ert elopement bröllop?

Många brudpar går i den felaktiga tron att de måste planera stora och gärna påkostade bröllop med många gäster för motivera att boka en bröllopsfotograf till sitt bröllop. Detta är helt fel, många av oss bröllopsfotografer fotograferar med brudpar och känslan i åtanke – inte hur stort eller litet ert bröllop är. ♥ Kika in på Idas och Leifs bröllop i Haväng för att se hur det kan se ut! Är ni i planerartagen för ert bröllop tipsar jag även om kategorin bröllopstips här på bloggen där jag bland annat tipsar om First Look (som ni självklart också kan ha på ert elopement om ni skulle vilja!), bästa tiden för porträtt samt bröllopskläder.Planerar ni ett elopement bröllop i Skåne?

Jag hänger gärna med er – oavsett hur stort eller litet ni planerar ert bröllop och hur många timmar det gäller. Det är viktigt att ni lär känna mig och känner att jag passar in i er vision om hur er bröllopsdag skall bli, läs gärna även mitt tipsinlägg om hur ni finner rätt bröllopsfotograf.Bröllopsporträtt i färg på brudpar på stranden i Haväng. De valde att ha ett elopement bröllop i Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
Vi hann med ett par bilder från stranden i Haväng under våra tre timmar tillsammans

Hej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips påbörjades 2014 då jag fotograferade mitt allra första bröllop och har sin grund i att jag älskar att lära mig nya saker!

Genom åren har varje fotograferat bröllop varit ett nytt tillfälle att lära mig något nytt – denna kunskap vill jag förmedla dels till de brudpar som bokat mig och dels till alla andra som står inför planeringen av bröllopsdagen och som valt bort att använda sig av en bröllopskoordinator. Tipsinläggen är i ständig utveckling.

Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig elopement fotograf i Malmö, Skåne
– för Elopementbröllop i Sverige och Danmark

Elopement bröllop i Skåne, övriga Sverige samt Köpenhamn, Danmark