Behöver jag boka en MUA till mitt bröllop?

Utomhusbröllop på stranden på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Foto: Tove Lundquist.

Felicia Möllerström från Brudmakeup.se sminkar bruden Nina under bröllopet på Ystad SaltsjöbadÄr det nödvändigt att boka en MUA till vårt bröllop?

Det korta svaret är: nej, det är få saker under ert bröllop som verkligen är nödvändiga utöver en vigselförrättare. Inte ens fotografen. ;) Jag vill dock ändå rekommendera er att boka in en professionell MUA för att få en avslappnad bröllopsdag.

En del av mina brudar väljer att göra smink och hår själva alternativt tar hjälp av sina vänner - och det med fina resultat. Men att boka in en professionell MUA gör att ni kan slappna av på ett helt annat sätt! Dels får ni hjälp av kompetent och utbildad personal samt hår/smink som håller bra under hela bröllopsdagen och dels får ni en skön och lugn stund tillsammans med era vänner där ni kan koppla av i varandras sällskap - utan stressen över att sminket skall gå fel. Min erfarenhet som fotograf är att det tar betydligt längre tid för lockarna att försvinna om ni har tagit hjälp av en professionell MUA än om ni gör frisyren själva.

Många MUA:or erbjuder skräddarsydda lösningar där ni tillsammans går igenom hur era förberedelser kommer att se ut. Det allra bästa är om ni hinner träffas före bröllopsdagen för att se om personkemin stämmer samt göra en provsminkning. Bor ni annorstädes? Ta ett möte via Skype! Tips är även att titta igenom hens portfolio.Minna Aminpour från Salong Vanite gör i ordning en brudtärna.
Inkludera även er brudtärna! Här från ett citybröllop i Malmö


Hur tidigt behöver vi boka en MUA?

Många MUA:or blir uppbokade väldigt tidigt inför nästkommande bröllopssäsong - det allra bästa tipset jag kan ge er är att kontakta dem så fort ni bestämt er för vem ni vill använda er av under ert bröllop. Planerar ni bröllop inför 2024? Börja se er efter en MUA och andra leverantörer redan nu!

Fundera igenom hur många personer som skall sminkas av MUA:n - kanske behöver ni flera? En del brudpar väljer att endast boka sminkning till sig själva emedan andra låter sminka brudföljet samt toastmadame och svärmödrar. Sånt här är viktigt att ta beslut om i förväg så att er bokade MUA vet och kan beräkna tidsåtgången.Toastmadame/toastmaster - hur väljer ni rätt persontill ert bröllop? Brudparets toastmadame förberedelser under ett bröllop på Ystad Saltsjöbad, Skåne. MUA är Jenny Edlund, fotograf är Tove Lundquist.

Har ni bokat en MUA inför era förberedelser? Inkludera er Toastmadame! Hon jobbar häcken av sig under ert bröllop och förtjänar att bli lite omhändertagen. ♥ På bild: Jenny Edlund från brudmakeup.se.
Mina främsta tips när det gäller MUA:or här i Skåne är:

Anduena Bahtiri, Malmö

Anna Hertze, Malmö

Annika Benedel på BAHLSAM, Åhus

Brudmakeup.se, Sofia Boman med crew - finns i Malmö, Lund, Helsingborg och Ängelholm

Ellinor Rosander, Malmö

Felicia Möllerström, Hässleholm

Jonna Lydahl, Ystad

Nathalie Mitovski, Gislöv

Melinda Galant, Malmö

Mina Aminpour på Salong Vanite, Lund
Alla MUA:or ovan tar bröllop i hela Skåne oavsett utgångsort.Bröllopsfrisyr under ett bröllop på Kronovalls slott på Österlen. Foto: Tove Lundquist - bröllopsfotograf i Skåne.

Planerar ni bröllop?

Ta en titt på mina bröllopstips - där beskrivs bland annat vad en First Look är, hur ni planerar ett klimatsmart bröllop, hur en bäst planerar sina förberedelser samt vad ni skall tänka på vid en utomhusvigsel. Jag svarar även på en ofta ställd fråga i bröllopssammanhang: Vad gör vi om det regnar på bröllopet?


Förberedelser under ett bröllop på Österlen, Ellinor Rosander är MUA, makeup-artist. Foto: Tove Lundquist.
Frida och Ellinor under ett bröllop på Örum 119
Dokumentär bild på brudtärna och MUA under brudens förberedelser på Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg. MUA är Cecilia Tram - Beautyfreak.
Brudtärnans förberedelser under ett bröllop i Helsingborg. MUA:n Cecilia Tram ingår i teamet på Brudmakeup.se.Hej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips startade 2014 när jag började fotografera bröllop och har sin grund i att jag älskar att utbilda andra och att få hjälpa till. Varje fotograferat bröllop har varit en chans för mig att lära mig nya saker och nya sätt att se på bröllop - denna kunskap vill jag förmedla till mina egna brudpar samt andra som står inför planeringen av sin stora dag.

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG