Bästa tipsen för att välja rätt bröllopsfotograf till ert bröllop!

Att välja rätt bröllopsfotograf till ert bröllop - mina bästa tips! Vad är viktigt att tänka på? Läs Fotograf Tove Lundquists tips!

Träffa din fotograf före bröllopet! Här har jag träffat Therese och Anders under vår parfotografering för första gången. Jag går själv ofta på magkänslan när jag väljer mina brudpar och jag tycker ni skall göra detsamma i letandet efter just er fotograf. MINA BÄSTA TIPS INFÖR ATT

välja rätt bröllopsfotograf!

Bröllopsdatumet är satt och nu är det dags att finna just er fotograf. Ni söker på bröllopsfotograf på webben och upp kommer flera hundra sidor träffar – hur skall ni välja den rätta bröllopsfotografen för er bland alla dessa? Vad är viktigt att tänka på när ni skall boka bröllopsfotograf? Mina bästa tips är att:


Titta igenom bilderna på hemsidan och sociala medier.

Tilltalar bildstilen er? Fundera igenom vad ni själva föredrar för bilder – är det mer traditionellt uppställda? Vill ni ha avslappnade, känslofyllda bilder? Dokumentära? En blandning? Föredrar ni mörka eller ljusa bröllopsbilder? Eller de som ligger åt det naturliga hållet? Verkar hen duktig på att fånga detaljerna och den röda tråden under en bröllopsdag? Ger hen ett kompetent intryck?


Fokusera på att se bilder från hela gallerier, blogginlägg samt bildspel!

I dagens sociala medier-värld tenderar vi fotografer att endast lägga upp våra allra bästa bilder vilket gör att våra feeds blir väldigt kurerade. Har ni funnit en bröllopsfotograf som ni känner är rätt för er? Finns det varken bildspel eller blogginlägg med flera bilder på hens hemsida där ni har möjlighet att se hur bilder från ceremonier och bröllopsmiddagar ser ut, hur fotografen handskas exempelvis med soligt eller regnigt väder? Kommunicera med fotografen, berätta att ni är intresserade av att boka henom och fråga om det går att se fler bilder från levererade bröllop.


Läsa igenom texterna.

Känner ni att det här är en person ni skulle trivas att ha med under er dag? ♥ Är fotografen helt ny eller har hen ett par års erfarenhet? Använder sig fotografen av avtal? Vad kostar fotografen – är hen för billig kan det finnas oro för svartjobb. Följ fotografen på exempelvis Instagram en tid för att känna av lite.


Läs recensionerna!

Har fotografen lagt upp recensioner på hemsidan och övriga sociala medier? Se vad andra brudpar skrivit. Lyssna på deras röster, finns det en röd tråd i vad de berättar? Vad berättar de om bilderna? Och om fotografen?


Känn efter!

Gå på er magkänsla. Känns det som att ni skulle känna er trygga med henom? En bröllopsdag är full med känslor, känner du att du vill dela dessa med fotografen? Kommer ni att släppa garden? Känns det som att ni kommer att ha kul ihop? Har ni bokat en fotograf ni inte känner er trygga tillsammans med kommer detta att synas i bilderna, det är superviktigt att ni är trygga. ♥ Välj rätt berättare för er kärlekshistoria!


Tag kontakt! 

Tveka inte att ta kontakt med fotografen ifråga! Det är superviktigt att ni kommer överens då ni är ett TEAM som tillsammans jobbar för att ni skall få en helt AWESOME bröllopsdag! Prata med fotografen hur hen arbetar under ett bröllop – blir hen en del av dagen och sällskapet eller jobbar hen för att hela tiden vara en fluga på väggen och varken höras eller synas? Berätta vilka ni är! Hur träffades ni? Vad är det som gör att ni älskar varandra? En professionell fotograf får många förfrågningar per år och många av oss vill känna att vi klickar med våra brudpar, att vi passar ihop.  ♥


Träffa er fotograf före bröllopet!

Om ni känner er osäkra – föreslå att ni skall träffas på en fika alternativt ta ett snack på telefon! Ett hett tips för att ytterligare lära känna fotografen är att tacka ja om hen erbjuder er en provfotografering!


Att välja rätt bröllopsfotograf till ert bröllop - mina bästa tips! Vad är viktigt att tänka på? Läs Fotograf Tove Lundquists tips!

Kärleksfullt porträtt på Therese och Anders under deras bröllop på Örum 119, Österlen. Therese började följa mig på Instagram en tid före hon skickade en förfrågan. Helt rätt taktik om ni vill boka rätt bröllopsfotograf! Under taggen Real weddings i bloggen kan ni se fler bilder från levererade bröllop! 

DELA
Kommentarer
Skriv en kommentar
Meddelande