Tips på roliga lekar till bröllopsfesten!

Nu är det dags för några tips på bröllopslekar till festen! Allra roligast brukar det bli om de modifieras något så att de blir mer personliga och att de anpassas för varje brudpar och vad en gillar för typ av fest. Vill en ta det lite lugnare – ja då är det kanske inte läge att köra en så kallad Hora Loca – en galen timme framåt kvällen när maskerna och utklädningskläderna kommer fram.

Jag brukar alltid rekommendera brudparen som bokar mig att följa magkänslan och välja bort de traditioner som de inte känner passar in i deras vision om bröllopet och detsamma gäller lekarna – det finns en del lite halvsunkiga lekar där ute som gör sig bäst att bli bortglömda. Prata gärna igenom med er Toastmadame/Toastmaster om hur långt de får gå när det gäller lekarna så att det inte skapas tråkig stämning under bröllopsdagen. Alla har sin egen gräns och respekt samt rak kommunikation brukar vara det allra bästa. ♥

 

 

Brudpar leker under ett bröllop i Torpalängan, Smygehamn. Foto: Tove Lundquist.

 

Fem lekar till bröllopsfesten!

 

SKOLEKEN

Denna lek uppfattar jag vara en av de mest traditionella – det är få bröllop jag fotograferat där denna lek inte varit en del av festen. Kontentan är att bruden och brudgummen sitter med ryggarna mot varandra och byter skor så de har en av varje. Toastmadame/toastmaster läser upp ett antal roliga påstående varpå brudparet skall hålla upp dens sko som de tycker passar bäst in vilket tenderar att skapa många skratt – främst bland gästerna som ser båda paren. Tidpunkten brukar variera allt från när brudparet precis anlänt till bröllopslokalen till sent på kvällen under bröllopsmiddagen.

 

BÄSTA GRUPPBILDEN

Fotografens favorit! Här skall ni låta gästerna tävla om vilket sällskap som kan ta den bästa gruppbilden – förslagsvis följer ni bordsplaceringarna! Vilket bord vinner?! Ännu roligare blir det när brudparet ger sig in i leken. Vill en göra det lite roligare kan knasiga skyltar och utklädningskläder sättas upp vid ert photobooth tillsammans med en låda med roliga hattar, pappglasögon och andra props. Kika in på My perfect day för props!

 

FOTOTÄVLING FÖR BRÖLLOPSGÄSTERNA

Ytterligare en av mina personliga favoriter, så klart! Gör en snygg PDF med tips på olika saker som gästerna bör dokumentera – typ snyggaste skorna, roligaste grimasen, coolaste Photo booth utstyrseln etcetera. Köp Instax kameror så slipper gästerna använda sig av sina egna telefoner, risken är annars att ni missar att få bilderna när vardagen sätter in. Finns bland annat på Japanphoto!

 

 

Svartvit bild från bröllop i Skåne där brudparet och gästerna lekar paketleken.

Leken “Vandrande Paket” brukar generera många skratt.

 

 

HUR VÄL KÄNNER BRUDPARET SINA GÄSTER?

Brudparet står med ryggen mot en skärm/skylt där det ställs påstående som brudparet skall gissa sig till. De gäster som känner sig träffade ställer sig upp och brudparet skall gissa vad påståendet kan vara. Exempel på påstående kan vara “Du är kortare än bruden”, “Du har barn som är under 18 år” eller “Du är född på 80-talet”.

 

LOTTERI

Detta tips riktar främst in till er Toastmadame/Toastmaster! Här är leken där paret får alla vinster! Det kan vara allt från middagsbjudningar, spa-upplevelser, barnpassning etcetera. Endast fantasin sätter gränserna!

 

KLÄDNYPELEKEN

Toastmasters delar ut klädnypor som gäster skall försöka sätta på brudparet utan att de märker. Kan bli riktigt roligt, allra helst när gästerna går all in och även i hemlighet sätter klädnypor på varandra.

 

Bild i färg från bröllop på bröllopslokalen Agneshill i Skåne där brudparet och gästerna leker klädnypeleken.

Under bröllopsporträtten upptäckte bruden att hon hade flera klädnypor fastsatta på brudklänningen vilket gav många skratt! 

 

 

Ska ni gifta er och söker en bröllopsfotograf?

Kika in på min sida om bröllop, måhända är jag fotografen för er?

DELA
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT