Bröllopslekar – tips på de roligaste till festen!

Fotograf Tove Lundquist tipsar om roliga bröllopslekar för festen! På bilden ser ni roliga bröllopslekar under ett bröllop i Smygehamn i Skåne. Bröllopsleken heter "Skoleken".

En av de mest populära festlekarna är Skoleken, den kan ni planera in när som helst under bröllopsfesten – här valde brudparet att ha den direkt vid ankomsten till lokalen

 

Bröllopslekar till festen – vad bör en tänka på?

Nu är det dags för några tips på roliga bröllopslekar till festen – vilka aktiviteter är roligast för både er samt era gäster? Allra bäst brukar det bli om de modifieras något så att de blir mer personliga och att varje brudpar anpassar lekarna efter vad de själva föredrar samt vad de vill ha för typ av bröllopsfest. Vill en ta det lite lugnare – ja då är det kanske inte läge att köra en så kallad Hora Loca – en galen timme framåt kvällen när maskerna och utklädningskläderna kommer fram.

Jag brukar alltid rekommendera brudparen som bokar mig att följa magkänslan och välja bort de traditioner som de inte känner passar in i deras vision om sitt bröllop. Detsamma gäller bröllopslekarna – det finns en del sunkiga lekar där ute som gör sig bäst att bli bortglömda. Alla känner sig exempelvis inte helt bekväma vid att bli berörda, pussleken passar med andra ord inte alla brudpar.

Prata igenom med er Toastmadame/Toastmaster! Diskutera hur långt de får gå när det gäller lekarna så att det inte skapas tråkig stämning under bröllopsdagen. Alla har sin egen gräns och respekt samt rak kommunikation brukar vara det allra bästa. ♥


Foto i färg på ett brudpar i en Instagram skylt i deras Photo Booth. De hade ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Involvera ert Photo booth i bröllopslekarna!
8 roliga bröllopslekar till festen!SKOLEKEN

Denna lek uppfattar jag vara en av de mest traditionella – det är få bröllop jag arbetat på där denna lek inte varit en del av festen. Kontentan är att bruden och brudgummen sitter med ryggarna mot varandra och byter skor så de har en av varje. Toastmadame/Toastmaster läser upp ett antal roliga påstående varpå brudparet skall hålla upp dens sko som de tycker passar bäst in vilket tenderar att skapa många skratt – främst bland gästerna som ser båda paren. Tidpunkten brukar variera allt från när brudparet precis anlänt till bröllopslokalen till sent på kvällen under bröllopsmiddagen.

BÄSTA GRUPPBILDEN

Fotografens favorit! Här skall ni låta gästerna tävla om vilket sällskap som kan ta den bästa gruppbilden – förslagsvis följer ni bordsplaceringarna! Vilket bord vinner?! Ännu roligare blir det när brudparet ger sig in i leken. Vill en göra det lite roligare kan knasiga skyltar och utklädningskläder sättas upp vid ert photobooth tillsammans med en låda med roliga hattar, pappglasögon och andra props. Kika in på My perfect day för props!

FOTOTÄVLING FÖR BRÖLLOPSGÄSTERNA

Ytterligare en av mina personliga favoriter, så klart! Gör en snygg PDF med tips på olika saker som gästerna bör dokumentera – typ snyggaste skorna, roligaste grimasen, coolaste Photo booth utstyrseln etcetera. Köp Instax kameror så slipper gästerna använda sig av sina egna telefoner, risken är annars att ni missar att få bilderna när vardagen sätter in. Finns bland annat på Japanphoto!


Fotograf Tove Lundquist tipsar om roliga bröllopslekar för festen! På bilden ser ni roliga bröllopslekar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne.

Skratt under bröllopsleken “Hur väl känner brudparet sina gäster?”HUR VÄL KÄNNER BRUDPARET SINA GÄSTER?

Brudparet står med ryggen mot en skärm/skylt där det ställs påstående som brudparet skall gissa sig till. De gäster som känner sig träffade ställer sig upp och brudparet skall gissa vad påståendet kan vara. Exempel på påstående kan vara “Du är kortare än bruden”, “Du har barn som är under 18 år” eller “Du är född på 80-talet”. Den här bröllopsleken brukar generera en hel del skratt!

MINGELLEKEN

Har ni bjudit bröllopsgäster som inte känner varandra? Det här är leken som lättar upp stämningen på ert bröllop och som får igång samtalen! Formulär med olika påstående delas ut och nu gäller det för bröllopsgästerna att mingla och finna andra gäster som stämmer in på varje påstående.

LOTTERI

Detta tips riktar främst in till er som är Toastmadame/Toastmaster! Här är bröllopsleken där paret får alla vinster! Det kan vara allt från middagsbjudningar, spa-upplevelser, barnpassning etcetera. Endast fantasin sätter gränserna! Ett fint sätt att inkludera gästerna i parets vardag under det kommande året. ♥

KLÄDNYPELEKEN

En rolig lek där Toastmasters delar ut klädnypor som gäster skall försöka sätta på brudparet utan att de märker. Kan bli riktigt roligt, allra helst när gästerna går all in och även i hemlighet sätter klädnypor på varandra.

LAPP UNDER STOLEN

I denna lek sätts hemliga lappar med olika uppdrag under gästernas stolar – det kan vara allt från att ropa ett “Hear, hear!” efter varje tal till att ge en high five varje gång gästens namn nämns. Kan bli väldigt kul men det här är en av de bröllopslekar där Toastmadame/Toastmaster verkligen måste ha fingertoppskänsla och tänka på var de skall dra gränsen för hur långt de skall gå. De behöver ha i åtanke att alla människor inte är bekväma med att göra alla sorters uppdrag, det är jätteviktigt med respekt. ♥


Bild i färg från bröllop på bröllopslokalen Agneshill i Skåne där brudparet och gästerna leker klädnypeleken.

Under bröllopsporträtten upptäckte bruden att hon hade flera klädnypor fastsatta på brudklänningen vilket gav upphov till många skratt! 

 

Söker ni efter roliga bröllopslekar för att ni planerar att gifta er? Hoppas att ni har fått några tips som ni vill ha med på ert eget bröllop!

Planerar ni bröllop i Skåne? Kika in på min sida med bröllopsinfo, måhända är jag fotografen för er! Lär känna mig genom att kika på in sidan om mig! Smit in under bröllopstips för att få fler tips kring er bröllopsplanering.

04

02

01

Fötter på stranden - provfotografering inför bröllop i Ystad. Foto: Tove Lundquist.

Svenskt-indiskt strandbröllop på YSB, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne. Florist är Elins Blomsterglädje i Ystad.

03

05

Parfotografering inför bröllopet på Ystad Saltsjöbad, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne

Har ni några frågor?

Baserad i Malmö, Skåne

Ställ dem genom kontaktformuläret under kontakt

eller skicka mig ett mail på info(AT)tovelundquist.se

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
– med fokus på genuina känslor och storytelling.

Tips på bröllopslekar och aktiviteter till bröllopsfesten och minglet