Skapa ett moodboard på Pinterest! till ert bröllop! Här har Fotograf Tove Lundquists pinnat bilder till ett bröllop som går i tonen av Peach Fuzz som är årets färg 2024.


Här har jag pinnat bilder till ett bröllop som går i tonen av Peach Fuzz som är årets färg 2024

Vad är ett så kallat Moodboard på Pinterest?

Ett bröllopsmoodboard är kortfattat ett collage eller en så kallad digital anslagstavla för idéer och inspiration där ni kan planera för stämningen och känslan som ni vill ha på ert bröllop. En pin är helt enkelt ett slags bokmärke som ni kan spara i olika anslagstavlor, så kallade boards. Pinterest har dessutom en app som är tydlig och enkel att använda så en kan pinna saker utan att vara tvungen att ha en dator tillgänglig. Kika in på mina anslagstavlor för att se om något kan inspirerara er!

Ett moodboard är ett suveränt verktyg att dels för er egen skull kunna få en överblick över hur ni vill att ert bröllop skall se ut men även att dela den med er fotograf, koordinator samt gäster. En del gäster blir lite lugnade när de ser hur ni visualiserat toner på kläder så att de inte känner att de väljer fel kläder och för er bokade fotograf samt bröllopskoordinator är det ett jättebra verktyg! Det är även bra att dela era tankar med er tårtdesigner och bröllopslokal! Rak och tydlig kommunikation är det allra bästa som jag brukar säga.

Skapa ett moodboard på Pinterest! till ert bröllop! Här har Fotograf Tove Lundquists pinnat bilder till ett bröllop som går i gula och färgglada toner.


Här har jag pinnat bilder till ett bröllop som går i gula, färgglada toner

Gör en anslagstavla

Skapa en eller flera anslagstavlor där ni bjuder in oss – där kan ni exempelvis pinna bilder som kan vara allt ifrån exakta bilder på hur ni vill att exempelvis bröllopsbåge, bröllopskläder eller tårtan skall se ut till hur ni visualiserar att er vigselplats kan ha för känsla. Inte nog med att vi fotografer får en känsla över hur mycket detaljer etcetera ni vill ha dokumenterat i väntan på att checklistan fylls i, vi får ärligt talat även en möjlighet att verkligen kunna börja visualisera hur dagen ser ut och börja längta efter den! ♥

Jag föreslår att den Pinterest boarden som ni främst använder till ert bröllop är privat just för att kunna överraska era gäster och att ni skapar en separat för era gäster med ett par pinnade bilder där exempelvis färgkoden finns med.


Vad bör vi pinna?

Se mina tre bildexempel här i inlägget vad som kan vara hjälpsamt för er att pinna – jag har valt att pinna bilder inför ett bröllop där årets färg från Pantone skall vara inkluderad, ett ljusare romantiskt bröllop samt ett mer elegant bröllop som går i tonerna av svart och vitt. Tips är att pinna allt ifrån bröllopskläder, fina skyltar, era inbjudningar och färgerna kring dessa, hur ni visualiserar hur vigselplatsen bör se ut, tårtor och ringar, frisyrer och skor. Det behöver inte alltid vara exakt utan mer att ni skapar en känsla över hur ni vill att ert bröllop skall se ut, en röd tråd.


Skapa ett moodboard på Pinterest! till ert bröllop! Här har Fotograf Tove Lundquists pinnat bilder till ett bröllop utomhus som går i ljusa, romantiska toner.


Här har jag pinnat bilder till ett bröllop utomhus som går i ljusa, romantiska toner

Är en moodboard detsamma som en shot list för er fotografer?

Nej, det är det inte. En ”shot list” är en detaljerad lista över måste-ha-bilder för fotografen att följa och bocka av under hela bröllopsdagen – exakt den här posen vill ni ha i exakt detta ljus. Det finns de fotografer som vill att bröllopsparen skall pinna det som de vill få fotat under bröllopsdagen men vi är många som gärna behåller kreativiteten och som helt enkelt vill lite mer go with the flow under själva bröllopet.

Att ha en exakt lista att fota under dagen är dessutom inte helt lätt att förhålla sig till när saker och ting ändras under bröllopsdagen vilket det nästan alltid tenderar att göra. Det är här jag upplever att många fotografer och deras brudpar är dåliga på att kommunicera med varandra vilket skapar oro och för höga förväntningar. Vi är experter på det här med bröllop och kan ofta direkt se om något går att fota eller ej. Så som sagt. För en rak kommunikation med varandra. ♥


Checklista VS moodboard

Nu pratar jag alltså inte om checklistan jag alltid rekommenderar er att ha tillsammans med er fotograf där hen håller koll på att ni vill ha ringar, inbjudan etcetera fotograferat utan många bröllopspar tenderar att pinna poser och situationer som helt enkelt inte kan uppstå på er bröllopsdag och då skapas förväntningar som inte går att leva upp till. Som exempel så är det svårt att få återskapa en bild med svallande fält om ni bestämmer er för att gifta er inne i city. Eller vackra, romantiska porträtt i fantastiska solnedgångar – men ni kanske bara har bokat fotografen under dagtid? Ett regnmoln dyker oväntat upp, sparkler exits saker glöms bort hemma etcetera. Att till exempelvis pinna bilder där porträtten är tagna på en ljuvlig sandstrand med fantastisk Golden Hour ljus fungerar inte till 100% om bilderna kommer att tas i en mörkare skog utan tillgång till bra ljus.

Er checklista tillsammans med er fotograf bör innehålla poster såsom tid för ankomst, exakt plats för där ni träffas samt tid för detta, vilka konstellationer ni vill ha när det gäller era gruppbilder och om något specifikt är viktigt för er att få med.


Skapa ett moodboard på Pinterest! till ert bröllop! Här har Fotograf Tove Lundquists pinnat bilder till ett elegant bröllop som går i svart och vitt.


Här har jag pinnat bilder till ett elegant bröllop som går i svart och vitt

Hej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips påbörjades 2014 då jag fotograferade mitt allra första bröllop och har sin grund i att jag älskar att lära mig nya saker!

Genom åren har varje fotograferat bröllop varit ett nytt tillfälle att lära mig något nytt – denna kunskap vill jag förmedla dels till de brudpar som bokat mig och dels till alla andra som står inför planeringen av bröllopsdagen och som valt bort att använda sig av en bröllopskoordinator. Tipsinläggen är i ständig utveckling.

Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.

Vi vill att du fotograferar vårt bröllop! Hur går vi tillväga nu?


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Fotograf Tove Lundquist

Moodboard på Pinterest – hur skapar vi ett för vårt bröllop?

Skapa ett moodboard på Pinterest inför ert bröllop!