Foto från ett bröllop på Bjärsjölagårds slott i Skåne. Konditor: Café Mina Sockerdrömmar, foto: Tove Lundquist
Om ni väljer att investera i en bröllopstårta – bjud gärna på den under de ljusa timmarna för att få bäst bilder, eller som här – ställ fram i ett ljust rum så att fotografen hinner ta några bilder!


Valen är många – vilken slags bröllopstårta ska ni bjuda era bröllopsgäster på?

Vanlig traditionell bröllopstårta, Naked cake eller kanske till och med cupcakes eller glasstårta som båda börjar bli mer och mer vanligt. Valen är många i planeringen av ett bröllop och ibland kan det känns lite överväldigande med alla bröllopsleverantörer som dyker upp på er Google-sökning. I detta inlägg tipsar jag om inköpsställen för bröllopstårtor i Skåne, en del av tipsen har jag testat själv på mina egna brudpars bröllop och andra har jag fått tipsat om av andra som skall gifta sig. Kika in på min Pinterest-board för bröllopstårtor för att få tips om vad ni kan bjuda era bröllopsgäster på. Hojta gärna till i kommentarerna om ni vill tipsa!

Beroende på vilken bröllopslokal ni bokat kan det finnas konditor där alternativt en konditor som de brukar samarbeta med som bland annat kan erbjuda er bröllopstårtor och andra alternativa bakverk. För en rak kommunikation med personalen så att ni inte missar deras rekommendation.

Tyvärr har flera av mina favoriter när det gäller tårtdesigners här i Skåne stängt ned nu i början av 2024 – hojta gärna till i kommentarerna nedan om ni har några grymma tips!Olof Viktor skapade denna bröllopstårta med chokladsmak till ett bröllop på Örum 119 på Österlen. Jag brukar roa mig med att fota tårtorna även efter att ni börjat äta, kul med lite detaljbilder på det också!


Konditor för bröllop i Skåne

Cakes of mine, Ängelholm

Café Mina Sockerdrömmar, Sjöbo

Mimmas Tårtdesign, Vellinge

Olof Viktors, Glemmingebro

Tårtesset, Staffanstorp

Glasstårta från Dolce Sicilia, Malmö.
Glasstårtor har börjat bli allt vanligare på bröllop – här från Dolce Sicilia i Malmö – hos dem kan ni själva välja vilka smaker ni vill kombinera.Planerar ni bröllop?

Ta en titt på mina bröllopstips! Jag skriver bland annat om vad en First Look är och varför ni borde välja att ha en, hur ni planerar ett klimatsmart bröllop, hur en bäst planerar sina förberedelser, tipsar om bästa hotellen för en bröllopsresa till Skåne samt vad ni bör tänka på vid planeringen av en utomhusvigsel. Kika även in på min Pinterest där jag sparat massor av inspirationsbilder för bröllopstårtor och annat gott!

Hej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips påbörjades 2014 då jag fotograferade mitt allra första bröllop och har sin grund i att jag älskar att lära mig nya saker!

Genom åren har varje fotograferat bröllop varit ett nytt tillfälle att lära mig något nytt – denna kunskap vill jag förmedla dels till de bröllopspar som bokat mig och dels till alla andra som står inför planeringen av bröllopsdagen och som valt bort att använda sig av en bröllopskoordinator. Tipsinläggen är i ständig utveckling. En övergripande sida finner ni under planera bröllop.

Som bröllopsfotograf är jag engagerad, kommunikativ och lyhörd, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Tårtmakare till bröllopstårta för bröllop i Skåne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *