Vilken tid är bäst att servera bröllopstårta?

Varför bör brudparet servera bröllopstårta eller cupcakes under minglet istället för under middagen? Bröllopsfotografen tipsar! Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.3 anledningar till att servera bröllopstårta under minglet och brudskålenAlla bröllopsgäster får möjlighet att smaka

Ibland händer det att några bröllopsgäster droppar av efter minglet på grund av ålder och då är minglet en utmärkt tidpunkt att servera bröllopstårtan så att de också får smaka och njuta av bakverket. En av de största fördelarna är att det stillar hungern samt ger gästerna något att göra under minglet vilket kan bidra till en mer avslappnad och social stämning. Era bröllopsgäster får känslan av att det händer någonting och att de inte bara står och väntar på att få krama om er alternativt väntar in att ni skall komma till bröllopslokalen efter exempelvis fotografering. Om ni serverar alkohol under minglet kan det dessutom vara en bra idé att servera något att äta, allra helst när solen ligger på en varm sommardag. Dessutom blir gruppbilderna bättre om gästerna har energi och humöret är på topp. Tips är även att kombinera minglet med en bröllopslek såsom exempelvis en rolig tipsrunda eller fotoutmaning.


Snyggare fotografier

Fotografen tycker så klart att det här är skäl nog. När bröllopstårtan serveras efter middagen har det - om en gifter sig i de södra delarna av landet där solen inte stannar uppe lika länge som i norr - redan hunnit mörkna vilket innebär att även bilderna blir mörkare och fotografen får allt som ofta ta dem med blixt. Om ni serverar tårtan under minglet blir bilderna snyggare helt enkelt och passar bra in i albumet tillsammans med andra detaljer.


En tårtbit efter middagen kan kännas lite för mycket

Trerättersmiddagar i all sin ära - ibland blir det lite för mycket! Beroende på val av bröllopsmat kan det vara trevligare för gästerna att exempelvis få en Avec och en liten chokladbit efter middagen istället för en tung bröllopstårta - allra helst om ni planerat in vickningsmat endast någon timme senare. Var dock försiktiga och satsa alltid på nötfri choklad alternativt fråga gästerna först om allergier. Ett alternativ om ni vill bjuda på tårtan som efterrätt är att rikta in sig på en glasstårta som inte känns så tung i magen. Vi vill ju att gästerna skall dansa under partyt!Varför bör brudparet servera bröllopstårta under minglet istället för under middagen? Bröllopsfotografen tipsar! Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Rebecca och Erik som hade sitt bröllop i en safaripark valde att servera bröllopstårta under minglet. Denna bröllopstårta kom ifrån Ninas konditori i Blekinge


Hej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips påbörjades 2014 då jag fotograferade mitt allra första bröllop och har sin grund i att jag älskar att lära mig nya saker!

Genom åren har varje fotograferat bröllop varit ett nytt tillfälle att lära mig något nytt - denna kunskap vill jag förmedla dels till de brudpar som bokat mig och dels till alla andra som står inför planeringen av bröllopsdagen. Tipsinläggen är i ständig utveckling.

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG