3 anledningar till att servera bröllopstårta under minglet och brudskålen
Alla bröllopsgäster får möjlighet att smaka
Ibland händer det att några bröllopsgäster droppar av efter minglet på grund av ålder och då är minglet en utmärkt tidpunkt att servera bröllopstårtan så att de också får smaka och njuta av bakverket. En av de största fördelarna är att det stillar hungern samt ger gästerna något att göra under minglet vilket kan bidra till en mer avslappnad och social stämning. Era bröllopsgäster får känslan av att det händer någonting och att de inte bara står och väntar på att få krama om er alternativt väntar in att ni skall komma till bröllopslokalen efter exempelvis fotografering.
Om ni serverar alkohol under minglet kan det dessutom vara en bra idé att servera något att äta, allra helst när solen ligger på en varm sommardag. Dessutom blir gruppbilderna bättre om gästerna har energi och humöret är på topp. Tips är även att kombinera minglet med en bröllopslek såsom exempelvis en rolig tipsrunda eller fotoutmaning.
Snyggare fotografier
Fotografen tycker så klart att det här är skäl nog. När bröllopstårtan serveras efter middagen har det – om en gifter sig i de södra delarna av landet där solen inte stannar uppe lika länge som i norr – redan hunnit mörkna vilket innebär att även bilderna blir mörkare och fotografen får allt som ofta ta dem med blixt. Om ni serverar tårtan under minglet blir bilderna snyggare helt enkelt och passar bra in i albumet tillsammans med andra detaljer.
En tårtbit efter middagen kan kännas lite för mycket
Trerättersmiddagar i all sin ära – ibland blir det lite för mycket! Beroende på val av bröllopsmat kan det vara trevligare för gästerna att exempelvis få en Avec och en liten chokladbit efter middagen istället för en tung bröllopstårta – allra helst om ni planerat in vickningsmat endast någon timme senare. Var dock försiktiga och satsa alltid på nötfri choklad alternativt fråga gästerna först om allergier. Ett alternativ om ni vill bjuda på tårtan som efterrätt är att rikta in sig på en glasstårta som inte känns så tung i magen. Vi vill ju att gästerna skall dansa under partyt!
Hej, det är jag som är Tove!
Den här serien med bröllopstips påbörjades 2014 då jag fotograferade mitt allra första bröllop och har sin grund i att jag älskar att lära mig nya saker!
Genom åren har varje fotograferat bröllop varit ett nytt tillfälle att lära mig något nytt – denna kunskap vill jag förmedla dels till de brudpar som bokat mig och dels till alla andra som står inför planeringen av bröllopsdagen och som valt bort att använda sig av en bröllopskoordinator. Tipsinläggen är i ständig utveckling.
Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.
KAN DESSA BLOGGINLÄGG VARA AV INTRESSE?
Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.
Bröllopstips – servera bröllopstårta under minglet!
Fotograf Tove Lundquist