Photo Booth – är festliga accessoarer till ett fotobås värt pengarna?

Detaljer från ett Photo Booth under ett bröllop i Malmö, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.
Använd lite roliga masker i ert Photo Booth! Om ni är försiktiga när ni tar isär dem går de att använda igen alternativt sälja vidare till annat brudpar! På bild ser ni delar av Sofi och Anils foto props på Ystad Saltsjöbad.
Photo Booth - hiss eller diss?

Ett stort HISS på detta! Bröllopsfotograf i all ära - jag talar emot mitt eget jobb här ha ha - att få ett personligt meddelande tillsammans med en festlig selfie i er gästbok är guld värd! Beroende på tidsschema samt gästantal finns där inte alltid tid i tidschemat för fotografen att ta enskilda bilder på varje gäst - det här är med andra ord ett excellent sätt att få en bild på alla bröllopsgäster! Det har blivit allt mer populärt att låta gästboken samt en liten kamera gå runt bland borden på bröllopsmiddagen men här tipsar jag alltså om att pimpa upp det lite mer än så med roliga bakgrunder, masker, hattar och annat kul. Spara accessoarerna till nästa fest/kalas!

För er som bor i Malmö, Stockholm eller Göteborg kan jag tipsa om Betty Booth, det finns även att hyra på Myselfie.Gör ert eget fotobås!

Är ni sugna på att ha ett fotobås - ett så kallad Photo Booth, på ert bröllop men känner att det är för stort projekt? Det behöver det inte vara! Med mycket enkla medel kan ni skapa en mysig hörna för era bröllopsgäster och komma hem med roliga bilder på era nära och kära. Det är populärt hos både barn och vuxna och ett roligt komplement till er bokade bröllopsfotograf/videograf! Endast fantasin sätter gränserna! Dekorera den i närheten av där ni intar bröllopsmiddagen så kommer fler att använda den, det blir oftast mer avslappnade bilder ju längre kvällen går.

Ert Photo Booth går även att involvera i era bröllopslekar där en roligt variant är att gästerna skall ta bästa bröllopsbilden. För mer inspiration över hur den kan se ut finner ni på min Pinterest! Det går även att hyra både Photo Booth samt accessoarer från företag i vissa större städer. För en diskussion med er bokade bröllopslokal om de kan vara behjälpliga i att sätta i ordning en Photo Booth någonstans i närheten av där minglet är planerat alternativt ta hjälp av er toastmadame/toastmaster om ni känner att ni inte har tiden själva.

Ett tips om ni inte vill fixa i ordning ett större Photo Booth är att köpa en kamera med möjligheter till utskrifter och sedan be era gäster ta en selfie och klistra in det i er gästbok.


Gifter du eller någon du känner sig detta år?

Kika gärna igenom mina bröllopstips där jag bland annat tipsar om miljövänliga alternativ till riskasning, hur en planerar ett klimatsmart bröllop, hur ni planerar ett utomhusbröllop samt en kyrklig vigsel samt mycket, mycket mer.Photo Booth nr 1 - ljus och luftigt atmosfär

Foto i färg på ett brudpar i en Instagram skylt i deras Photo Booth. De hade ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad, Skåne.

Nina och Andreas gifte sig på Ystad Saltsjöbad. Under dagen behövdes inget artificiellt ljus då fotobåset stod i en stor, öppen lokal med bra tillgång till naturligt ljus


Nina och Andreas hade valt Ystad Saltsjöbad som sin bröllopslokal. De valde att hänga upp en kul Instagram-skylt mitt emellan två in- och utgångar till rummet där middagen intogs vilket gjorde det enkelt för gästerna att smita förbi och ta några bilder på från toaletten. Läget för deras Photo Booth var även bra då minglet skedde i samma lokal.

Det fanns redan en fin backdrop i form av vit gardin längs hela rummet och på bordet intill hade paret bland annat satt en skylt med instruktioner, kamera, film och en mängd attiraljer. Ju mindre plottrig bakgrund desto bättre är mitt tips! Är riktigt bra bilder något ni eftersträvar när ni bygger ert fotobås behövs det mycket naturligt ljus.

Foto i färg på Photo Booth attiraljer under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad, Skåne. Unica Forma har designat och tryckt skylten.

Nina och Andreas valde även att låta göra skyltar med sin egna bröllopslogga på


Exempel nr 2 - rustikt och något mörkare

Är ni sugna på att ha ett Photo Booth på ert bröllop? Med ganska enkla medel kan ni skapa en mysig hörna där era gäster kan roa sig! Bröllopsfotograf Tove Lundquist tipsar om hur en enkelt kan bygga ett fotobås.

I en mysig avskild del av bröllopslokalen satte Björn och Maria upp lite attiraljer


Maria och Björn som hade ett lantligt bröllop i Småland valde att använda sig av en avskiljd del av deras bröllopslokal dit gästerna kunde gå och fotografera sig vilket var mycket populärt. Prata med er bröllopsfotograf, hen kanske kan ta lite behind the scenes bilder när era gäster klär ut sig?

Är ni sugna på att ha ett fotobås på ert bröllop? Med ganska enkla medel kan ni skapa en mysig hörna där era gäster kan roa sig! Bröllopsfotograf Tove Lundquist tipsar om hur en enkelt ni kan bygga en fotohörna.

Tyg, tyll, Ipad, lampor och skylt - voilá! Det behöver inte vara svårare än så! Andra tips är enfärgad vägg eller att hänga upp tyger som bakgrund. Det går även ypperligt bra att använda sig av en systemkamera på ett stativ tillsammans med en fjärrutlösare alternativt använda självutlösaren. 

Är ni sugna på att ha ett fotobås på ert bröllop? Med ganska enkla medel kan ni skapa en mysig hörna där era gäster kan roa sig! Bröllopsfotograf Tove Lundquist tipsar om hur en enkelt kan bygga ett Photo Booth.

Är ni sugna på att ha en fotohörna  på ert bröllop? Med ganska enkla medel kan ni skapa en mysig hörna där era gäster kan roa sig! Bröllopsfotograf Tove Lundquist tipsar om hur en enkelt kan bygga ett fotobås.

Partyhallen har en del roliga tillbehör! Finns även på Lyckas med mat, Bröllopsdekorationer samt Kalasdekorationer.

Brud och vän kramar om varandra. Plats är Kaffetorpet Oknö, Småland.

Jag fångade många kärleksfulla behind the scenes bilder!

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG