Planerar ni bröllop i Småland? Här tipsar jag om konditor!

Diptyk med bilder från en bröllopstårta av Nilssons Konditori.

Nilssons Konditori i Oskarshamn är välkänt för sina bakverk och de erbjuder bland annat bröllopstårtor. Ni finner dem via Facebook, mail-adressen info(at)nilssonskonditori.se samt telefonnummer 0491 – 101 67. Denna goda tårta bjöds det på under Sofia och Peters bröllopHotell Corallen.

 

 

Letar ni bröllopslokal i Småland?

Suveränt! Jag kommer att fylla på denna lista vartefter med mina favoriter! Välkomna åter!

 

 

Planerar ni ert bröllop? Söker ni efter en bröllopsfotograf?

Kul! Kika gärna in på min sida om bröllop för att se om min bildstil passar in i er vision! Jag fokuserar främst på avslappnade porträtt i en dokumentär stil, här finner ni min portfolio för bröllop.

 

Vecka 1 – This is Me

Ni som följt mig under flera år vet att jag älskar fotoutmaningar! Det har varit allt från mitt 365-projekt där jag fotograferat en gång om dagen till Ett foto i Timmen till diverse roliga teman via Flickr. Jag har varit lite dålig på att fotografera privat de sista månaderna sedan jag avslutade mitt 6:e år med 365, men intresset fick ett uppsving för någon vecka sedan när Tyra var sjuk och vi en dag roade oss med att ta porträtt på henne (två av dem ser ni här och här!).

Nu har jag blivit inspirerad av att hänga på en årlig fotoutmaning som sker på forumet Clickin Moms som jag gick med i för många år sedan och första veckans tema är ”This is Me”. Så… Här har ni mig som 12-åring under mina år i Bissau.

 

Clickin Moms challenge 2017. Photographer are Tove Lundquist.

Guinea-Bissau, 1987. Bild tagen av Torgny Lundquist.

Throwback Thursday: Zanzibar, Tanzania

Vy från hustak i Stone Town, Zanzibar - Tanzania. Bilden togs 1997. Fotograf är Tove Lundquist.

Frukostvy, Zanzibar. Underbart! 

Måhända känns bilden något plottrig, men den betyder en hel del för mig. I början av 1997 åkte jag iväg på en 3 månaders lång backpackerresa till Östra samt Södra Afrika tillsammans med 25 skolkamrater. Resan gick från Kenya till Sydafrika via Uganda, Tanzania samt Zimbabwe. Som jag växte under resans gång! Jag har alltid varit trygg i mig själv men nu blev jag gång på gång påmind över hur jäkla bra jag klarar mig själv, hur självständig jag är och att jag fixar det mest konstiga situationer. Jag blev även varse om hur lugn folk upplever mig vara när det väl gäller.

Som ni kan tänka er hände det väldigt mycket spännande saker under dessa månader – allt från att vi tältade hos både människor (maasaier) och djur (Amboseli djurpark), tog dykarcertifikatZanzibar och såg vackra soluppgångar vid Victorafalllen samt hänfördes av vyn vid Great Zimbabwe. Vi sprang ifrån limhöga rånbenägna gatubarn med trasiga glasflaskor i händerna i Nairobi, kände oss ytterst obekväma i Johannesburg – något som fick oss att snabbt ta tåget till underbara Kapstaden – och hade två oerhört tråkiga veckor i Mbale, Uganda. Oräkneliga är de timmar jag spenderade på diverse ”share taxis” (specifikt Matatu & Dala-dala), bussar, bilar, båtar och flyg. Vilket land jag trivdes bäst i? Tanzania, utan tvekan! Zimbabwe kom dock på god andra plats.

Bilden är tagen i staden Zanzibar där vi tillbringade drygt 2 veckor. Vi hade ett par veckors ledighet mellan föreläsningarna i Mbale och Kwekwe och jag kommer än idag ihåg frihetskänslan jag hade under dessa veckor. Instängdheten på skolan i Mbale gjorde förmodligen att vi alla njöt lite extra mycket under ledigheten. Tanken från början var att göra utflykter på ön men dagarna tenderade att försvinna på dykarcertifikatet samt allmänt njutande av den underbara staden så vi kom oss aldrig iväg. Frukostarna intogs på taket av stället vi bodde på och vi njöt var morgon av denna underbara utsikt. Stone Town var klart favoritområdet där vi vandrade längs smågatorna, Zanzibar var min absoluta favoritstad på resan. Jag älskade att vakna upp till ropen från moskéerna samt tupparnas galande om morgnarna och att sakta spatsera längs de vackra små gatorna.