Bröllopsfotograf i Kalmar, Småland samt på Öland

– fotograf med fokus på genuina känslor och storytelling
Porträtt under Golden Hour under ett utomhusbröllop på Ystad Saltsjöbad i Ystad, Skåne. Bröllopsfotograf var Tove Lundquist.

Bröllopsfotograf i Kalmar & på Öland

Söker ni en fotograf till ert bröllop i Småland eller på Öland? Kanske ska ni gifta er på någon av de småländska slotten såsom Kalmar Slott, Björnö Slott eller Gränsö Slott? Eller planerar ni en utomhusvigsel på stranden, eller i en vacker skogsglänta? Eller en vigsel i någon av Smålands eller Ölands vackra kyrkor? Yaaay – vad kul att ni har hittat hit!

Jag är själv uppväxt vid kusten några mil norr om Kalmar och tar vara på varje möjlighet att åka hem till Ostkusten. Älskar denna östra del av Sverige och hjärtat sjunger varje gång jag fotograferar bröllop hemmavid. ♥ När ni bokar mig som bröllopsfotograf i Kalmar län med omnejd eller på Öland ingår alltid boende samt resekostnaden i mina paketpriser.

Bildstilen kan bäst beskrivas som dokumentär och bildberättande med en stor portion känsla och jag älskar att berätta historier med hjälp av mina bilder vilket ni kan se i dessa bildspel. Jag erbjuder er även rofyllda, kärleksfulla och naturliga bröllopsporträtt som fokuserar mer på att fånga vem ni är som par – inte på hur stort ni kan le när jag säger “Cheese!”. Naturliga skratt for the win! Bilderna ni får är personliga.

Läs gärna de fantastiskt fina recensionerna jag fått från tidigare brudpar. ♥

Bröllop i Småland

Er berättelse är viktig för mig – vad vi tillsammans skapar under bröllopsdagen kommer att finnas kvar för nästkommande generationer och det här är en aspekt som är mycket viktig för mig.

Jag har skrivit en del hjälpande tipsinlägg när det gäller bröllopsplanering, exempelvis om hur en planerar en First Look som ni ser på bilden intill.

I mina större bröllopspaket ingår bland annat en parfotografering där vi fokuserar på att lära känna varandra lite och få er bekväma framför kameran. Ställ gärna frågor om det är något ni undrar över! Jag arbetar också som familjefotograf och fotograferar gärna er familj när jag befinner mig i Kalmar och Ölandstrakterna.

Smit gärna in och läs igenom bröllopsinformationen innan ni skickar en förfrågan – det är viktigt att ni känner att jag är rätt bröllopsfotograf för er! Fyll i formuläret här för att få prisinformation samt tillgänglighet.

Har ni ännu inte beslutat er för vart ni skall gifta er? Kika in på mina inlägg om bröllopslokaler i Kalmar samt på Öland!

Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Om Fotograf Tove Lundquist

(hon/henne)

Är en levnadsglad och bubblig västerbottning med en passion för att berätta historier. Nördar gärna in på bröllop, blommor och Sci-Fi.

Älskar att jobba med människor och tycker att jag har det bästa jobbet i världen!

Vilka är ni?

Ni fina, fantastiska bröllopspar är kärleksfulla och jämställda och planerar väl genomtänkt men avslappnat bröllop på Norrvikens Trädgårdar. Ert största fokus är att familj och vänner har det bra och ni värderar bilder från bröllopet högt. Lite skit på klänningen är inget som hindrar att ni har en helt fantastisk dag tillsammans med era gäster. Människorna som är där och firar dagen är viktigare än att tonen på blommorna blev 100% rätt.

Jag lägger ned tid på att lära känna er för att skapa personliga bröllopsbilder. Det är viktigt att de representerar er bröllopsdag och vilka ni är som personer. Alla bröllop är olika. ♥

Brudpar vid bröllop i solnedgången på Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Exempel på bröllop

“Tove har förmågan att fånga mer än bara ett bröllop och har kunskapen om så mycket mer än bara fotografering. Vi kommer att kunna titta på våra bilder i många år framöver och känna att vi har varit med under hela dagen även på de ögonblicken som vi missat, tack vare att Tove fångat så många bilder på våra gäster när vi inte var med också.

Både vi och gästerna upplevde att det var väldigt proffsigt utfört, ingen kände sig obekväm även om flera oroat sig för det innan. Tove är väldigt lyhörd för våra önskemål, men inte heller rädd för att komma med tips och trix utifrån sin erfarenhet, det värdesatt vi väldigt mycket som inte har någon större kunskap av bröllop. Både Tove och Tomas är väldigt lättsamma personer och skapade en trygg och god stämning även när vi som brudpar var lite trötta.

Att bara prata fotografering med Tove är att underskatta hennes förmåga, då hon är ett proffs på allt som beror ett bröllop.”

Alicia+ Joakim


“Du hade hela tiden oss i fokus och i att leverera de bilderna som vi ville ha. Du var lyhörd för vår story som visade sig i de bilder du tog. Det gör att de bilder du tog för oss blir personliga.”

– Sandra & Nicholas
Porträtt på ett brudpar som kramas under ett mikrobröllop på Örums Nygård, Österlen. Fotograf: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

Se ett par exempel!

Se i nedan utvalda bildspel hur jag på ett naturligt sätt blandar spontana ögonblicksbilder med avslappnade porträtt under en bröllopsdag. I vanlig ordning är bildspelen skapade för brudparets skull och ej för sociala medier så de är måhända lite långa men ger er en inblick i hur jag fotograferar bröllop – en viktig aspekt när ni skall investera i bröllopsbilder. ♥


Parfotografering inför bröllopet


Jag rekommenderar alltid mina brudpar att utnyttja möjligheten till parfotograferingen före bröllopet som ingår i mina bröllopspaket – här har vi möjlighet att lära känna varandra samt att ni får en känsla av hur jag arbetar. Fotograferingen sker oftast i samband med ert bröllop då jag kommer upp dagen före.

Vi kommer att på ett avslappnat sätt fånga den vardagliga känslan mellan er, den som finns där när bröllopsfesten är över och gästerna gått hem.

Exempel på Engagement sessions


Du bor inte i Småland – hur blir det med vår kommunikation?

Inga problem! Jag är van vid att ha mina brudpar annorstädes då de flesta av dem har destinationsbröllop i Skåne. Om ni bokar mig som er bröllopsfotograf – yaaaaay! – så kommer vi att prata i telefon/på zoom och via mail, allt beroende på vad ni själva känner passar er bäst. Vi kommer dessutom ha provfotograferingen som är ett superb sätt för oss att lära känna varandra.

Jag lovar att ni kommer att känna att ni känner mig när det är dags för er bröllopsdag. ♥

Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist.

Titta igenom min portfolio för bröllop för att se om min bildstil passar er vision

Vad ni främst erbjuds är bröllopsfotografering från 5 timmar och uppåt men om jag redan är på plats i Kalmar län eller på Öland fotograferar jag gärna bröllop som är färre timmar än så. Reseersättning samt boende ingår alltid. Mer info finner ni här: bröllop.

Snygga bilder i all ära – ett hett tips är att kika igenom ett par inlägg från bröllop på bloggen så får ni en bra överblick hur bilderna kan se ut.


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Kalmar, övriga Småland samt på Öland
– med fokus på genuina känslor och storytelling.

Bröllopsfotograf i Kalmar Slott – bröllop i Småland – Öland – bröllop Gränsö Slott eller Björnö Slott – Västervik – Växjö