Bröllopsfotograf i Kalmar, Småland samt på Öland

- fotograf med fokus på genuina känslor och storytelling

Avslappnat bröllop i Löttorp på Öland. Bruden har Luna Gown av By Malina Bridal, brudgummens bröllopskläder kommer från Jeansbolaget Oskarshamn, slipskungen samt MQ Market. MUA är Amanda på Embershine Official i Mönsterås, Bröllopsfotograf är Tove Lundquist. Florist är Buketten Oskarshamn.

Vem är Tove?

(hon/henne)

Det korta svaret är en levnadsglad, barnkär, social och bubblig norrländska som älskar att umgås med familjen och spendera tid vid havet och i skogen.

En Sci-Fi och Fantasy nörd som gillar att titta på hela säsonger av tv-serier åt gången och som älskar att odla och pyssla med växter. Är en riktig Crazy Plant Lady, ha ha!

Blir glad av färgen gul som får mig att tänka på sol och värme, sommaren är en favoritårstid men jag ser det vackra i alla årstider.

Miljön är viktig för mig både privat och inom mitt företag, läs mer här.

Bröllopsfotograf i Kalmar & på Öland

Naturligt och dokumentärt fotografi med en touch av miljötänk

Porträtt under Golden Hour under ett utomhusbröllop på Ystad Saltsjöbad i Ystad, Skåne. Bröllopsfotograf var Tove Lundquist.

Söker ni en fotograf till ert bröllop i Småland eller på Öland? Kanske ska ni gifta er på någon av de småländska slotten såsom Kalmar Slott, Björnö Slott eller Gränsö Slott? Eller planerar ni en utomhusvigsel på stranden, eller i en vacker skogsglänta? Eller en vigsel i någon av Smålands eller Ölands vackra kyrkor? Yaaay – vad kul att ni har hittat hit!

Jag är själv uppväxt vid kusten några mil norr om Kalmar och tar vara på varje möjlighet att åka hem till Ostkusten. Älskar denna östra del av Sverige och hjärtat sjunger varje gång jag fotograferar bröllop hemmavid. När ni bokar mig som bröllopsfotograf i Kalmar län med omnejd eller på Öland ingår alltid boende samt resekostnaden i mina paketpriser.

Bildstilen kan bäst beskrivas som dokumentär och bildberättande med en stor portion känsla och jag älskar att berätta historier med hjälp av mina bilder vilket ni kan se i dessa bildspel. Jag erbjuder er även rofyllda, kärleksfulla och naturliga bröllopsporträtt som fokuserar mer på att fånga vem ni är som par – inte på hur stort ni kan le när jag säger “Cheese!”. Naturliga skratt for the win! Bilderna ni får är personliga.

Läs gärna de fantastiskt fina recensionerna jag fått från tidigare brudpar. ♥

Svartvitt fotografi på en brudgum som väntar på sin brud under First Look, bröllop i Malmö. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Er berättelse är viktig för mig – vad vi tillsammans skapar under bröllopsdagen kommer att finnas kvar för nästkommande generationer och det här är en aspekt som är mycket viktig för mig.

Jag har skrivit en del hjälpande tipsinlägg när det gäller bröllopsplanering, exempelvis om hur en planerar en First Look som ni ser på bilden intill.

I mina större bröllopspaket ingår bland annat en parfotografering där vi fokuserar på att lära känna varandra lite och få er bekväma framför kameran. Ställ gärna frågor om det är något ni undrar över! Jag arbetar också som familjefotograf och fotograferar gärna er familj när jag befinner mig i Kalmar och Ölandstrakterna.

Smit gärna in och läs igenom bröllopsinformationen innan ni skickar en förfrågan - det är viktigt att ni känner att jag är rätt bröllopsfotograf för er! Fyll i formuläret här för att få prisinformation samt tillgänglighet.

Har ni ännu inte beslutat er för vart ni skall gifta er? Kika in på mina inlägg om bröllopslokaler i Kalmar samt på Öland!

Exempel på bröllop

Bröllopsporträtt under Golden Hour under ett citybröllop på High Court i Malmö City. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne. Florist Gouteva har gjort brudbukett samt corsage, brudklänning kommer från Skräddarhuset i Malmö, brudgummens kostym från Hugo Boss.
Bild i färg på brudpar som står under det ensamma trädet i Haväng under ett bröllop i Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist. Brudklänning från Asos, brudgummens kläder kommer från Tiger of Sweden.
Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist.
Golden Hour bröllopsporträtt tillsammans med ett brudpar under ett bröllop på High Court i Malmö. Brudklänningen kommer från Skräddarhuset i Malmö och brudgummens kläder från Hugo Boss. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

recension

Foto i färg på ett brudpar i en Instagram skylt i deras Photo Booth. De hade ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

"Tove är en genuin person med stark karaktär och med ett tydligt konstnärskap som brinner för det hon gör. Med sin sprudlande energi och glada personlighet gör hon verkligen sitt yttersta för att man ska känna sig trygg och bekväm med ”situationen”.

Vi hade förmånen att ha med Tove under en lång period av vår resa, då vi träffade Tove första gången lite mer än ett år innan vår bröllopsdag. Tove tog sig tid att lära känna oss och kom med mycket bra inspel, tips och idéer under resans gång och detta bidrog till att vårt bröllop blev så mycket mer än vad vi hade kunnat drömma om. Tove lyckades fånga alla våra känslor denna dag och bilderna förmedlar verkligen hela dagens känsloregister."

Engagement session, en parfotografering inför bröllop i Oskarshamn, Småland. Fotograf är Tove Lundquist.

Du bor inte i Småland - hur blir det med vår kommunikation?

Inga problem! Jag är van vid att ha mina brudpar annorstädes då de flesta av dem har destinationsbröllop i Skåne. Om ni bokar mig som er bröllopsfotograf - yaaaaay! - så kommer vi att prata i telefon/på zoom och via mail, allt beroende på vad ni själva känner passar er bäst. Vi kommer dessutom ha provfotograferingen som är ett superb sätt för oss att lära känna varandra.

Jag lovar att ni kommer att känna att ni känner mig när det är dags för er bröllopsdag.

Parfotografering

i Småland

Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.

Beltina & Hampus

Oskarshamn, Småland

Engagement session

Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.

Parfotografering

Jag rekommenderar alltid mina brudpar att utnyttja möjligheten till parfotograferingen före bröllopet som ingår i mina bröllopspaket - här har vi möjlighet att lära känna varandra samt att ni får en känsla av hur jag arbetar. Fotograferingen sker oftast i samband med ert bröllop då jag kommer upp dagen före.

Vi kommer att på ett avslappnat sätt fånga den vardagliga känslan mellan er, den som finns där när bröllopsfesten är över och gästerna gått hem.

PORTFOLIO

läs mer här

Vigselplatsen under ett strandbröllop hos Ystad Saltsjöbad i Skåne. Foto: Tove Lundquist.
Porträtt på brudpar tillsammans med brudtärnor och marskalkar, YSB. Foto: Tove Lundquist.

Vad ni främst erbjuds är bröllopsfotografering från 5 timmar och uppåt men om jag redan är på plats i Kalmar län eller på Öland fotograferar jag gärna bröllop som är färre timmar än så. Reseersättning samt boende ingår alltid. Mer info finner ni här: bröllop.

Snygga bilder i all ära - ett hett tips är att kika igenom ett par inlägg från bröllop på bloggen så får ni en bra överblick hur bilderna kan se ut.

Titta igenom min portfolio för bröllop för att se om min bildstil passar er vision

Svartvitt porträtt på brudpar. Foto av Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Kalmar, Småland samt på Öland

Maria & Björn

Mönsterås, Småland

Bröllop

"Vi fastnade för dina fantastiskt fina och berättande bilder, när vi letade efter fotograf. Från första kontakten fick vi otroligt bra information, som gjorde att man kände sig lugn och kunde fokusera på annat. Provfotografering, tillvägagångssättet och resultatet va över alla förväntningar. Kunde inte ha känts mer naturligt.

Före under och efter bröllopet, märkte vi knappt att du va där och förevigade allt på bild. Och kollar man resultatet, så måste du varit över allt och ingenstans med kameran. Bilderna är otroliga i alla avseenden. Du fick oss och våra älskade barn att slappna av på ett naturligt sätt. Du visade och berättade hur du ville ha det för att vi skulle få resultatet vi ville ha i slutänden.

Vi fick allt och lite till. Över alla förväntningar. Du levererade en resa. Vår resa under en mycket viktig och betydelsefull dag. Från fantastiska porträtt till bilder som visar detaljer och händelser, när det hände på naturligaste sättet man kan tänka sig.

Fortsätt vara den trygga, varma och fantastiska person och fotograf som du är. Fortsätt sprida glädje och föreviga händelser och ”moments". Vi kommer vara som vandrande reklampelare för dig.

Tack!"

02

04

01

Fötter på stranden - provfotografering inför bröllop i Ystad. Foto: Tove Lundquist.
Svenskt-indiskt strandbröllop på YSB, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne. Florist är Elins Blomsterglädje i Ystad.

03

05

Följ mig på Instagram

En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.
Parfotografering inför bröllopet på Ystad Saltsjöbad, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Kalmar, övriga Småland samt på Öland
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG

Bröllopsfotograf Kalmar Slott - bröllop i Småland - Öland - bröllop Gränsö Slott eller Björnö Slott - Västervik - Växjö