Bröllopsfotograf på Österlen

- fotograf med fokus på genuina känslor och storytelling

Bröllopsporträtt på stranden i Haväng under ett bröllop i Haväng. Brudparet valde en elopement till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

planera ett klimatsmart bröllop på Österlen

Få de bästa tipsen!

läs mer

Bröllopsfotograf på Österlen

Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Naturligt och dokumentärt med en touch av miljötänk

Planerar ni på att gifta er på Österlen? Låt oss skapa magiska och kärleksfulla bilder tillsammans! Jag arbetar som bröllopsfotograf på Österlen med fokus på genuina känslor och storytelling, själva bildberättandet och den röda tråden under bröllopsdagen är viktig,  jag vill att ni skall se tillbaka på era bröllopsbilder och känna glädje och kärlek. Bli glad i hjärtat av att se alla era grymma gäster socialisera med varandra under minglet. De där blickarna mellan er två, när ni vet vad den andra tänker. Nervositeten, glädjen och kärleken.

Bildstilen kan bäst beskrivas som dokumentär och bildberättande med en stor portion känsla och jag älskar att berätta historier med hjälp av mina bilder vilket ni kan se i dessa bildspel. Jag erbjuder er även rofyllda, kärleksfulla och naturliga bröllopsporträtt som fokuserar mer på att fånga vem ni är som par – inte på hur stort ni kan le när jag säger “Cheese!”. Naturliga skratt for the win!

Läs gärna de fantastiskt fina recensionerna jag fått från tidigare brudpar. ♥

Jag har fotograferat många bröllop i Ystad som efter många års diskussioner numera klassas som en del av Österlen.

Vilka är mina kunder?

Bröllopsporträtt på stranden i Haväng under ett bröllop i Haväng. Brudparet valde en elopement till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

Brudparen som bokar mig är kärleksfulla och jämställa och de planerar avslappnade bröllop med fokus på familj och vänner. Fotografi värderas högt.

Lite skit på klänningen är inget som hindrar att de har en fantastisk dag tillsammans med sina gäster. Människorna som är där och firar dagen är viktigare än att tonen på blommorna blev 100% rätt.

Jag lägger mycket ned tid på att lära känna er för att göra ert bröllop så personligt som möjligt och under resans gång är vi ett team som alla tre jobbar för att skapa den allra bästa bröllopsdagen för er!

Hur är det att ha med mig under en bröllopsdag?

Jag är social, positiv och älskar att fånga små saker som är speciellt för just er relation med varandra samt era gäster. Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ och delar gärna med mig av tips och erfarenheter inom bröllopsplanering och fotografering - efter flera år i den här branschen är jag väl insatt. Miljön är viktig för mig och jag brukar alltid tipsa mina brudpar om allt från florister och kläddesigners till vad som kan kastas istället för ris efter ceremonin. Kika in på mina miljövänliga bröllopstips! Har en rak och tydlig kommunikation med mina brudpar och om ni vill finns jag som ett stöd åt er genom hela planeringen av bröllopet. ♥

Interaktionen och skratten tillsammans med era bröllopsgäster gör att de känner sig mer naturliga när kameran kommer fram, jag är med andra ord inte bröllopsfotografen som agerar som en fluga på väggen.

First Look under ett utomhusbröllop på Örum 119 som ligger på södra Österlen. Brudparet valde att ha den i trädgården utanför Norrgavelhuset. Foto: Tove Lundquist.

När är bästa tiden för porträtt under dagen? Kika in på inlägget Bröllopsporträtt – före eller efter vigseln?! Här ser ni en bild från Therese och Anders First Look!

Då jag tillbringar stor del av tiden på Österlen både inom jobb samt privat med min familj har jag många tips på fina platser att ta era bröllopsporträtt på, jag har koll på smultronställena. Trakterna kring Kivik, Vitemölla, Haväng och Stenshuvud är några av mina personliga favoriter.

Har ni bestämt er för att ha ert bröllop på Österlen men ännu inte valt ut er bröllopslokal? Då vill jag tipsa om mitt inlägg om bröllopslokaler i Skåne.

Jag har fotograferat många bröllop på Österlen, nedan finner ni tre av dem

03

01

Stefanie & Claes

Ida & Leif

02

Nina & Andreas

Tips inför er planering

Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.

Beltina & Hampus

hav & klippor

Engagement session

Det ingår alltid en parfotografering – en så kallad Engagement Session, som sker före bröllopet och det här är utan tvekan ett av mina favoritmoment under vår resa tillsammans! Under fotograferingen kommer vi att lära känna varandra och ni kommer att se hur jag jobbar under bröllopsporträtten under er bröllopsdag och jag ger er även tips kring poser etcetera. Den är alltid baserad på hur ni två är som personer.

Kika in på Sofi & Anils parfotografering på en sandstrand på Österlen för att få en känsla över hur det kan se ut. Många av mina brudpar älskar havet precis som jag och det finns många fina platser i närheten av Österlen att dels ta bröllopsporträtt under dagen samt dels ha vår parfotografering - oavsett om ni vill ha den intill hav, skogar, åkrar eller backar. Kika även in på Beltina och Hampus parfotografering i länken ovan för att se hur en havsnära Engagement session kan se ut.

Engagement session inför ert bröllop

Ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen. Fotograf var Tove Lundquist, Lokal: Örum 119, MUA: Ellinor Rosander, Florist: Trolldruvans blommor, Musiker: Daniel Bentzen, Brud: Hvita Vackra, Brudgum: Volt Malmö, Vigselringar: Dahlgren est. 1918, Trycksaker: Emma Paper Doll, Restaurang: Härden Matstudio, Tårta: Tildas Bakeri

Många av mina brudpar bor annorstädes och har sina destinationsbröllop på Österlen så jag är van vid att all kommunikation kring bröllopet sker genom exempelvis telefon/mail/Skype. Jag tar gärna en fika tillsammans om ni befinner er i närheten alternativt tar en kaffe och bröllopsprat via ovan nämnda kommunikationskanaler. Ska ni ner till Skåne för att inspektera er bröllopslokal? Ring så kan vi passa på att ta er Engagement Session i samband med detta.

Vi planerar vårt bröllop på Österlen men bor inte här - hur går vi tillväga?

skicka en förfrågan

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Bröllopsporträtt i Slottsträdgården under ett utomhusbröllop i Slottsparken. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Malmö, Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Bröllop på Österlen

Miljövänlig bröllopsfotograf för bröllop på Österlen
- med fokus på genuina känslor och storytelling

Bröllopsfotograf Österlen, Tomelilla, Simrishamn, bröllop i Kivik, Sjöbo