Bröllopsfotograf på Österlen

- fotograf med fokus på genuina känslor och storytelling

Bröllopsporträtt på stranden i Haväng under ett bröllop i Haväng. Brudparet valde en elopement till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

planera ett klimatsmart bröllop på Österlen

Få de bästa tipsen!

läs mer

Bröllopsfotograf på Österlen

Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Naturligt och dokumentärt med en touch av miljötänk

Planerar ni på att gifta er på Österlen? Låt oss skapa magiska och kärleksfulla bilder tillsammans! Jag heter Tove och arbetar som bröllopsfotograf på Österlen med ett stort fokus på genuina känslor och storytelling. Själva bildberättandet och den röda tråden under bröllopsdagen är viktig. Bli glad i hjärtat av att se alla era grymma gäster socialisera med varandra under minglet. De där blickarna mellan er två, när ni vet vad den andra tänker. Nervositeten, glädjen och kärleken.

Bildstilen kan bäst beskrivas som dokumentär och bildberättande med en stor portion känsla i kombination med varma, naturliga bröllopsporträtt. De fokuserar mer på att fånga vem ni är som par – inte på hur stort ni kan le när jag säger “Cheese!”. Naturliga skratt for the win!

Läs gärna de fantastiskt fina recensionerna jag fått från tidigare brudpar. ♥

Jag har fotograferat många bröllop i Ystad som efter många års diskussioner numera klassas som en del av Österlen.

Vem är Tove?

(hon/henne)

Det korta svaret är en levnadsglad, barnkär, social och bubblig norrländska som älskar att umgås med familjen och spendera tid vid havet.

En Sci-Fi och Fantasy nörd som gillar att titta på hela säsonger av tv-serier åt gången och som älskar att odla och pyssla med växter. Är en riktig Crazy Plant Lady, ha ha!

Blir glad av färgen gul som får mig att tänka på sol och värme, sommaren är en favoritårstid men jag ser det vackra i alla årstider.

Miljön är viktig för mig både privat och inom mitt företag, läs mer här.

Fotograf med fokus på känslor, familj och i att ha en röd tråd i berättelsen om er dag.

ett par fotograferade bröllop på Österlen

03

01

Becky & Stefan - Kivik

Ida & Leif - Haväng

02

Nina & Andreas - Ystad

Vilka är ni?

Bröllopsporträtt på stranden i Haväng under ett bröllop i Haväng. Brudparet valde en elopement till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

De brudpar som bokar mig som bröllopsfotograf är kärleksfulla och jämställda och ni planerar avslappnade bröllop med fokus på familj och vänner. Fotografi värderas högt.

Lite skit på klänningen är inget som hindrar att ni har en fantastisk dag tillsammans med sina gäster. Människorna som är där och firar dagen är viktigare än att tonen på blommorna blev 100% rätt.

Mycket tid läggs ned på att lära känna er för att göra bilderna så personliga som möjligt och under resans gång är vi ett team som alla tre jobbar för att skapa den allra bästa bröllopsdagen för er!

First Look på Örum 119, bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

När är bästa tiden för porträtt under dagen? Kika in på inlägget Bröllopsporträtt – före eller efter vigseln för att få tips på hur ni kan planera porträtten under bröllopsdagen. Ovan ser ni en bild från Frida och Antons First Look på Örum 119.


Jag har tillbringat mycket tid på Österlen inom både arbetet som bröllopsfotograf på Österlen samt i privatlivet då familjen bott i trakterna kring Tomelilla och med åren har jag funnit många fina platser att ta era bröllopsporträtt på. Jag har koll på smultronställena med andra ord! Trakterna kring Kivik, Vitemölla, Haväng och Stenshuvud är några av mina personliga favoriter.

Har ni bestämt er för att ha ert bröllop på Österlen men ännu inte valt ut er bröllopslokal? Då vill jag tipsa om mitt inlägg om bröllopslokaler i Skåne.

Fler bröllop på Österlen

05

04

Karina & Johan - Löderup

Frida & AnTon - Löderup

Parfotografering inför bröllopet på Ystad Saltsjöbad, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne
Engagement session inför ert bröllop

Det ingår alltid en parfotografering – en så kallad Engagement Session, som sker före bröllopet och det här är utan tvekan ett av mina favoritmoment under vår resa tillsammans! Under fotograferingen kommer vi att lära känna varandra och ni kommer att se hur jag jobbar under bröllopsporträtten under er bröllopsdag och jag ger er även tips kring poser etcetera. Den är alltid baserad på hur ni två är som personer - se ett par utvalda exempel i min portfolio samt under taggen Engagement session.

Många av mina brudpar hyser en stor kärlek till havet precis som jag och det finns många fina platser i närheten av Österlen att dels ta bröllopsporträtt under dagen samt dels ha vår parfotografering - oavsett om ni vill ha den intill hav, skogar, åkrar eller backar. Kika in på Sofi & Anils parfotografering på en sandstrand på Österlen för att få en känsla över hur just det kan se ut.


Ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen. Fotograf var Tove Lundquist, Lokal: Örum 119, MUA: Ellinor Rosander, Florist: Trolldruvans blommor, Musiker: Daniel Bentzen, Brud: Hvita Vackra, Brudgum: Volt Malmö, Vigselringar: Dahlgren est. 1918, Trycksaker: Emma Paper Doll, Restaurang: Härden Matstudio, Tårta: Tildas Bakeri

Börja med att lära känna mig samt läsa om min approach för hur jag fotograferar bröllop, därefter fyller ni i formuläret genom knappen nedan.

Många av mina brudpar bor annorstädes och har sina destinationsbröllop på Österlen så jag är van vid att all kommunikation kring bröllopet sker genom exempelvis telefon/mail/Skype. Jag tar gärna en fika tillsammans om ni befinner er i närheten alternativt tar en kaffe och bröllopsprat via ovan nämnda kommunikationskanaler. Ska ni ner till Skåne för att inspektera er bröllopslokal? Ring så kan vi passa på att ta er Engagement Session i samband med detta.

Vi bor inte i Skåne - hur går vi tillväga för att boka dig som bröllopsfotograf på Österlen?

skicka en förfrågan
Kika gärna in på mina bröllopstips här på hemsidan samt på Pinterest, kanske kan ni finna något matnyttigt för just ert bröllop?

Tips inför er planering

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Bröllopsporträtt i Slottsträdgården under ett utomhusbröllop i Slottsparken. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Malmö, Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Bröllop på Österlen

Miljövänlig bröllopsfotograf för bröllop på Österlen
- med fokus på genuina känslor och storytelling

Bröllopsfotograf på Österlen – Tomelilla, Simrishamn, bröllop i Kivik