Planerar ni bröllop?

bröllopsfotograf med fokus på genuina känslor och storytelling

Bröllop på Norrviken

– bröllopsfotograf i Skåne med fokus på genuina känslor och storytelling

Utomhusbröllop på Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist.

På Norrvikens Trädgårdar har ni som brudpar möjlighet att ha era förberedelser i två olika sviter i Villa Abelin för att sedan sammanstråla under en First Look i den fantastiska trädgården.

Sviterna i Villa Abelin är bra placerade i förhållande till varandra och ni ges möjligheten att ha era förberedelser utan att riskera att se varandra eller övriga gäster – om det inte är så att ni vill ha dem gemensamt. Vid regn går det att ha er First Look – om ni valt att ha någon – antingen i rummet som binder era två sviter till varandra alternativt ha den i Orangeriet restaurang som har ett fantastiskt ljusinsläpp oavsett väderlek.

Pittoreska Norrvikens Trädgårdar passar perfekt för de brudpar som vill gifta sig på en unik och naturskön plats i Skåne som har närheten till havet.

Ska ni ha ert bröllop på Norrvikens Trädgårdar och söker en bröllopsfotograf?

Jag har koll på de bästa platserna!

Utomhusbröllop på Österländska terrassen, inomhusbröllop i Victoriahuset eller en kyrklig ceremoni i Båstad? Valet är ert!

Funderar ni på att ha en kyrklig vigsel i någon av Norrvikens närliggande kyrkor? Mariakyrkan är populär och ligger endast ett par minuter bort! Om ni istället känner att ett utomhusbröllop är vad som passar er bäst så erbjuder Norrviken sina brudpar att ha vigseln i den unika trädgården med vy över havet alternativt inomhus i det vackra växthuset Victoriahuset med sitt fantastiska ljusinsläpp. Det finns många grymma backdrops för bröllopsporträtt i Norrvikens olika stilträdgårdar.

Då jag har fotograferat bröllop på Norrvikens Trädgårdar tidigare får ni många tips om fina platser i trädgården där vi kan ta både First Look samt porträtten!

Planerar ni att ha ert bröllop utomhus någonstans i trädgården? Kika in på mitt inlägg med de bästa tipsen för att planera en utomhusvigsel!

Norrvikens Trädgårdar är med sina stilträdgårdar perfekt för de bröllopspar som vill ha naturen bakom knuten.

Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.
Vem är jag?

(hon/henne)

Det korta svaret är en levnadsglad, barnkär, social och bubblig norrländska som älskar att umgås med familjen och spendera tid vid havet.

En Sci-Fi och Fantasy nörd som gillar att titta på hela säsonger av tv-serier åt gången och som älskar att odla och pyssla med växter. Är en riktig Crazy Plant Lady, ha ha!

Blir glad av färgen gul som får mig att tänka på sol och värme, sommaren är en favoritårstid men jag ser det vackra i alla årstider. Miljön är viktig för mig både privat och inom mitt företag, läs mer här.

Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.

Vi fick allt och lite till. Över alla förväntningar. Du levererade en resa. Vår resa under en mycket viktig och betydelsefull dag. Från fantastiska porträtt till bilder som visar detaljer och händelser, när det hände på naturligaste sättet man kan tänka sig.

Fortsätt vara den trygga, varma och fantastiska person och fotograf som du är. Fortsätt sprida glädje och föreviga händelser och ”moments”. Vi kommer vara som vandrande reklampelare för dig. Tack!

– Maria + Björn

Vilka är ni?

Ni fina, fantastiska bröllopspar är kärleksfulla och jämställda och planerar väl genomtänkt men avslappnat bröllop på Norrvikens Trädgårdar. Ert största fokus är att familj och vänner har det bra och ni värderar bilder från bröllopet högt. Lite skit på klänningen är inget som hindrar att ni har en helt fantastisk dag tillsammans med era gäster. Människorna som är där och firar dagen är viktigare än att tonen på blommorna blev 100% rätt.

Jag lägger ned tid på att lära känna er för att skapa personliga bröllopsbilder. Det är viktigt att de representerar er bröllopsdag och vilka ni är som personer. Alla bröllop är olika. ♥

Brudpar vid bröllop i solnedgången på Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Exempel på bröllop

“Tove har förmågan att fånga mer än bara ett bröllop och har kunskapen om så mycket mer än bara fotografering. Vi kommer att kunna titta på våra bilder i många år framöver och känna att vi har varit med under hela dagen även på de ögonblicken som vi missat, tack vare att Tove fångat så många bilder på våra gäster när vi inte var med också.

Både vi och gästerna upplevde att det var väldigt proffsigt utfört, ingen kände sig obekväm även om flera oroat sig för det innan. Tove är väldigt lyhörd för våra önskemål, men inte heller rädd för att komma med tips och trix utifrån sin erfarenhet, det värdesatt vi väldigt mycket som inte har någon större kunskap av bröllop. Både Tove och Tomas är väldigt lättsamma personer och skapade en trygg och god stämning även när vi som brudpar var lite trötta.

Att bara prata fotografering med Tove är att underskatta hennes förmåga, då hon är ett proffs på allt som beror ett bröllop.”

Alicia + Joakim


“Tove var helt fantastisk fotograf, otroligt nöjd med bilderna och med henne som person. Sjukt engagerad hela vägen från bokning till bröllopet och känner att vi inte kunde valt en bättre fotograf. Kan verkligen rekommendera henne! ♥”

Frida + Anton
Ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen. Fotograf var Tove Lundquist, Lokal: Örum 119, MUA: Ellinor Rosander, Florist: Trolldruvans blommor, Musiker: Daniel Bentzen, Brud: Hvita Vackra, Brudgum: Volt Malmö, Vigselringar: Dahlgren est. 1918, Trycksaker: Emma Paper Doll, Restaurang: Härden Matstudio, Tårta: Tildas Bakeri

Se ett par exempel!

Se i nedan utvalda bildspel hur jag på ett naturligt sätt blandar spontana ögonblicksbilder med avslappnade porträtt under en bröllopsdag.

I vanlig ordning är bildspelen skapade för brudparets skull och ej för sociala medier så de är måhända lite långa men ger er en inblick i hur jag fotograferar bröllop – en viktig aspekt när ni skall investera i bröllopsbilder. ♥

Planera ert bröllop!


Efter att ha arbetat som bröllopsfotograf under 10 års tid har jag samplat på mig massor av erfarenhet – här finns ett par tips för de bröllopspar som främst väljer att själva planera sina bröllop.


Bröllopsfotograf i Skåne med fokus på storytelling och genuina känslor

Jag älskar att fånga de genuina känslorna och kärleken mellan människor som lyser igenom under en bröllopsdag – kärleken mellan makar, kärleken till familj och till vänner. Att fånga små, små detaljer som ofta ingen annan hinner notera i bröllopsdagens brus – den tysta blicken mellan två människor eller en mjuk hand på en närståendes arm. Era vänner och familj är en sån stor del av er bröllopsdag!

Boka mig och ni får en fotograf som tar sig an er bröllopsdag med stort engagemang, lyhördhet och all den kärlek det förtjänar! Vill ni ha en blandning av dokumentära och autentiska ögonblicksbilder som fångar era känslor under bröllopsdagen samt snygga porträtt är jag den solklara bröllopsfotografen för er!

Tove var helt fantastisk fotograf, otroligt nöjd med bilderna och med henne som person. Sjukt engagerad hela vägen från bokning till bröllopet och känner att vi inte kunde valt en bättre fotograf. Kan verkligen rekommendera henne! ♥

– Frida + Anton

Engagement sessions på Norrvikens Trädgårdar

Det ingår alltid en parfotografering – en så kallad Engagement Session, när ni bokar mig som bröllopsfotograf och det här är ett av mina favoritmoment under vår resa tillsammans! Vi kommer att lära känna varandra än mer och ni kommer att få en känsla av hur jag jobbar under bröllopsporträtten under själva bröllopsdagen. Den brukar vara väldigt avslappnad och vi har helt enkelt en trevlig stund tillsammans där vi diskuterar igenom ert bröllop, jag baserar den alltid på hur ni är som personer.

Under taggen Engagement sessions finns det ett par utvalda exempel för er – parfotograferingar som dels utspelat sig i mulet, blåsigt väder och dels i strålande sol för att ge er en känsla över hur det kan se ut. Många av mina brudpar älskar havet precis som jag, och det finns många fina platser i närheten av Norrviken att dels ta bröllopsporträtt under dagen samt dels ha vår parfotografering.


Exempel på Engagement sessions



“Du hade hela tiden oss i fokus och i att leverera de bilderna som vi ville ha. Du var lyhörd för vår story som visade sig i de bilder du tog. Det gör att de bilder du tog för oss blir personliga.”

– Sandra & Nicholas
Porträtt på ett brudpar som kramas under ett mikrobröllop på Örums Nygård, Österlen. Fotograf: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

Vill ni boka mig som bröllopsfotograf i Båstad med omnejd?

Passar min bildstil in i er vision om  hur ni vill föreviga er bröllopsdag på Norrvikens Trädgårdar? Känner ni att vi passar ihop och skulle vara ett excellent team tillsammans? Är jag rätt fotograf att fånga er viktiga dag? Vad kul! Smit in till min informationssida om bröllop för att läsa mer om mina tankar och approach under ert bröllop, på sidan om Miljö och hållbarhet får ni en blick i hur jag arbetar miljövänligt – både i mitt arbete som bröllopsfotograf samt i min vardag!

Ni finner några exempel på bröllopsporträtt i min portfolio för bröllop, det finns även utvalda bilder på Instagram. Relationen med mina brudpar är ytterst viktig, jag vill lära känna er – ni gör detsamma genom att bland annat läsa inne på sidan om mig – samt detta blogginlägg.

Som bröllopsfotograf samt person är jag engagerad och kommunikativ, bildstilen är dokumentär blandat med naturliga och avslappnade porträtt. Jag utgår alltid från hur ni är som personer! Är är en glad och öppen person som älskar mycket i livet – bland annat att jobba med människor, min familj samt att plugga.

Min resa genom konsten, fotografin och andra traditioner och kulturer tar aldrig slut. Älskar att lära mig nya saker! Älskar också havet.

Vi bor inte i Skåne men vill boka dig för vårt bröllop på Norrviken!

Då många av mina brudpar bor annorstädes och har sina destinationsbröllop i Skåne har jag mångårig erfarenhet vid att all kommunikation kring bröllopet sker genom telefon/mail/videosamtal.

Ska ni åka ner till Båstad för att kika på lokalerna? Om ni vill kan vi passa på att ta er Engagement Session i samband med detta, antingen inne i stan alternativt i området ikring.

Internationellt svenskt-amerikanskt bröllop på Ven, porträtt på brud och brudgum på stranden. Klänning från DB Studio wedding dresses, skor från Steve Madden. Foto: Tove Lundquist.
Bröllopstips

Kika in på min Pinterest samt bröllopstipsen här på hemsida för att få inspiration! Där finns tips på allt som kan behövas tänkas på under en bröllopsdag – från förberedelser till First Look, till hur en skall tänka när gruppbilderna eller bröllopsporträtten skall tas (finns MASSOR av fina backdrops på Norrviken!!), vilka florister som finns i närheten av Båstad till inlägg om presenter till era gäster, hur en bäst planerar in ett bra körschema för dagen och vem som gör godaste tårtan i Skåne. Allt det – och mycket, mycket mer!

Har ni anlitat en bröllopskoordinator? Vad kul – gratulerar till att göra ett bra val! Om ni vill men ännu inte hunnit boka någon så läs tipsen om bröllopskoordinatorer!

I annat fall hoppas jag att kunna bistå med lite hjälp i er bröllopsplanering med dessa tips.






Vi vill att du fotograferar vårt bröllop på Norrviken – hur går vi tillväga nu?

Brud förbereder sig inför First Look på bröllopslokalen Örenäs Slott i Skåne. Fotograf: Tove Lundquist.

BRÖLLOPSFOTOGRAF I SKÅNE MED FOKUS PÅ STORYTELLING OCH GENUINA KÄNSLOR

02.

Avtal, faktura och MASSOR av information!

När avtalet är påskrivet av oss alla tre och fakturan är betald är vi på G! Jag är experten vid sidan av – vi kommer att gå igenom allt för att er dag skall bli precis som ni vill ha den! En checklista och bröllopsguide skickas ut.

03.

Bröllopsdagen är här! Wohoooo!

Efter att ni haft er parfotografering tillsammans med mig känns det som att vi känt varandra i evighet och att jag är en naturlig del av dagen. Vi kommer att ha så kul!

04.

Bilderna är klara!

Tiden är inne att få se era bilder, jag tycker alltid att det är lika spännande att skicka iväg dem. Om ni själva vill fortsätter jag gärna att hålla kontakt. ♥


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Norrviken Trädgårdar – bröllopsfotograf i Skåne för bröllop i unika stilträdgårdar i Båstad!

Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Fotograf Tove Lundquist

Bröllop på Norrvikens Trädgårdar i Båstad, Skåne

Norrvikens Trädgårdar – bröllop i Båstad, Skåne Norrviken | bröllopsfotograf Tove Lundquist – ha er vigsel i växthuset Victoriahuset eller ett utomhusbröllop i Österländska terrass och bröllopsfesten på Orangeriet