Bröllopsfotograf i Oskarshamn

- fotograf med fokus på genuina känslor och storytelling

Golden Hour bröllopsporträtt tillsammans med ett brudpar under ett bröllop på High Court i Malmö. Brudklänningen kommer från Skräddarhuset i Malmö och brudgummens kläder från Hugo Boss. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Planera ett klimatsmart

bröllop i Oskarshamn

läs mer
Vem är Tove?

(hon/henne)

Det korta svaret är en levnadsglad, barnkär, social och bubblig norrländska som älskar att umgås med familjen och spendera tid vid havet.

En Sci-Fi och Fantasy nörd som gillar att titta på hela säsonger av tv-serier åt gången och som älskar att odla och pyssla med växter. Är en riktig Crazy Plant Lady, ha ha!

Blir glad av färgen gul som får mig att tänka på sol och värme, sommaren är en favoritårstid men jag ser det vackra i alla årstider.

Miljön är viktig för mig både privat och inom mitt företag, läs mer här.

Fotograf med fokus på känslor, familj och i att ha en röd tråd i berättelsen om er dag.

Bröllopsfotograf i Oskarshamn

Naturligt och dokumentärt med en touch av miljötänk

Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Ska ni gifta er och söker en bröllopsfotograf i Oskarshamn? Wohoooo! Jag är själv uppväxt uppe på Lidkroken i Döderhult (Rödsle är så klart bästa området i Oskarshamn ha ha - det vet ju alla) och tar vara på varje möjlighet att åka hem till stan och trakterna intill.

Ni erbjuds en dokumentär skildring av er bröllopsdag med stort fokus på känsla och storytelling med en miljövänlig touch! Ledorden är naturliga känslor och hos mig får ni avslappnade och naturliga bröllopsporträtt - porträtt som visar vilka ni är men vi tar alltid även ett par klassiska porträtt.

Mina brudpar planerar ofta personliga och intima bröllop, men framför allt fotograferar jag kärlek! Kärleken till familjemedlemmar, vänner och till varandra. Jag är gärna med och skapar berättelsen om er. Läs längre ned på sidan hur tidigare brudpar upplevt mig alternativt kika in under mina recensioner. ♥

Bild i färg på brudpar som står under det ensamma trädet i Haväng under ett bröllop i Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist. Brudklänning från Asos, brudgummens kläder kommer från Tiger of Sweden.

använd er av min expertis!

Då jag jobbat som bröllopsfotograf under många år har jag samlat på mig mängder av tips och trick när det gäller bröllopsplanering, kunskap som jag gärna delar med mig av till mina brudpar. Vid bokning skickar jag alltid en detaljerad planeringsguide för att ge er de bästa tipsen på hur ni kan tänka så att er dag blir PRECIS som ni vill ha den! Jag är ert bollplank när det gäller tankar och idéer kring bröllopet och planeringen av detta ända fram till den stora dagen.

För mig är det viktigt att bilderna representerar er dag och vilka ni är som personer. Alla bröllop är olika. ♥

Se på bilderna!

Titta igenom min portfolio för att se om min bildstil passar er, bildexempel från hela bröllopsdagar finner ni här. Det är superviktigt att ni känner att jag är rätt fotograf för er. Vill ni lära känna mig lite bättre? Great - läs här! Kanske har vi redan träffats?

Har ni hamnat på denna sida men egentligen letar efter en familjefotograf? Kika in på Familjefotograf Tove Lundquist istället!Soliga och kärleksfulla bröllopsporträtt på brudpar under ett mikrobröllop på Örums Nygård, Österlen. Fotograf: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

Exempel på bröllop

Se bildspel från ett par av mina bröllop - i vanlig ordning är bildspelen skapade för brudparets skull och ej för sociala medier så de är lååååånga men kan ge er en inblick i hur jag fotograferar bröllop. ♥

Citybröllop i Malmö

Bröllop på gårdshotell på Österlen

Strandbröllop på spahotell i Ystad

Bröllopsporträtt på Maria och Björn Östman under deras bröllop i Mönsterås, Småland. Bröllopsfotograf var Tove Lundquist.

"Vi fastnade för dina fantastiskt fina och berättande bilder, när vi letade efter fotograf. Från första kontakten fick vi otroligt bra information, som gjorde att man kände sig lugn och kunde fokusera på annat. Provfotografering, tillvägagångssättet och resultatet va över alla förväntningar. Kunde inte ha känts mer naturligt.


Före under och efter bröllopet, märkte vi knappt att du va där och förevigade allt på bild. Och kollar man resultatet, så måste du varit över allt och ingenstans med kameran. Bilderna är otroliga i alla avseenden. Du fick oss och våra älskade barn att slappna av på ett naturligt sätt. Du visade och berättade hur du ville ha det för att vi skulle få resultatet vi ville ha i slutänden.


Vi fick allt och lite till. Över alla förväntningar. Du levererade en resa. Vår resa under en mycket viktig och betydelsefull dag. Från fantastiska porträtt till bilder som visar detaljer och händelser, när det hände på naturligaste sättet man kan tänka sig.


Fortsätt vara den trygga, varma och fantastiska person och fotograf som du är. Fortsätt sprida glädje och föreviga händelser och ”moments". Vi kommer vara som vandrande reklampelare för dig.

Tack!"

Se Maria & Björns

bröllop i Mönsterås

Miljö och hållbarhet - miljövänligt bröllop - klimatsmart fotograf i Skåne Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.

Du bor inte i Småland - hur blir det med vår kommunikation?

Inga problem! Jag är van vid att ha mina brudpar annorstädes då de flesta av dem har destinationsbröllop i Skåne. Om ni bokar mig som er bröllopsfotograf så kommer vi att prata i telefon/på zoom och via mail, allt beroende på vad ni själva känner passar er bäst. Vi kommer dessutom ha provfotograferingen före bröllopet som är ett superb sätt för oss att lära känna varandra.

Jag lovar att ni kommer att känna att ni känner mig när det är dags för er bröllopsdag! Då jag är uppväxt i Oskarshamn har jag dessutom bra koll på området och de bästa platserna.

parfoto

familj

bröllop

Bröllopsporträtt under ett bröllop på Bosjökloster slott i Skåne, bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

En anledning till att mina brudpar är så bekväma med mig är för att vi träffas före bröllopet för en så kallad Engagement Session. Denna parfotografering ingår alltid när ni bokar mig som bröllopsfotograf!

Vilka är #tovesbrudpar?

Mina brudpar är kärleksfulla och jämställa par som planerar laid back bröllop med fokus på familj och vänner och värderar bilder från bröllopet högt, lite skit på klänningen är inget som hindrar att ni har en fantastisk dag tillsammans med era gäster.

Jag lägger ned tid på att lära känna er och under resans gång är vi ett team som alla tre jobbar för att skapa den allra bästa bröllopsdagen för er!

Läs mer om min approach här

Engagement session, en parfotografering inför bröllop i Oskarshamn, Småland. Fotograf är Tove Lundquist.
Engagement session, en parfotografering inför bröllop i Oskarshamn, Småland. Fotograf är Tove Lundquist.
Avslappnat bröllop i Löttorp på Öland. Bruden har Luna Gown av By Malina Bridal, brudgummens bröllopskläder kommer från Jeansbolaget Oskarshamn, slipskungen samt MQ Market. MUA är Amanda på Embershine Official i Mönsterås, Bröllopsfotograf är Tove Lundquist. Florist är Buketten Oskarshamn.“Tove har förmågan att fånga mer än bara ett bröllop och har kunskapen om så mycket mer än bara fotografering. Vi kommer att kunna titta på våra bilder i många år framöver och känna att vi har varit med under hela dagen även på de ögonblicken som vi missat, tack vare att Tove fångat så många bilder på våra gäster när vi inte var med också.

Både vi och gästerna upplevde att det var väldigt proffsigt utfört, ingen kände sig obekväm även om flera oroat sig för det innan. Tove är väldigt lyhörd för våra önskemål, men inte heller rädd för att komma med tips och trix utifrån sin erfarenhet, det värdesatt vi väldigt mycket som inte har någon större kunskap av bröllop.

Både Tove och Tomas är väldigt lättsamma personer och skapade en trygg och god stämning även när vi som brudpar var lite trötta.

Att bara prata fotografering med Tove är att underskatta hennes förmåga, då hon är ett proffs på allt som beror ett bröllop.”

Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.

Beltina & Hampus

oskarshamn

Engagement session

"Tove är en professionell fotograf med en härlig energi som smittar av sig. Hon är väldigt pratglad vilket gör att man lättare kan slappna av under fotograferingen och vi vet att Tove tar detta jobb på största allvar.

Tove fångar de ögonblick man önskar och hon har även egna idéer som vi båda upplevde var väldigt bra. Vi båda hade ju inte aldrig blivit fotograferade innan av en riktig fotograf och därför var det väldigt skönt att Tove hade egna idéer eftersom hon vet vad som blir bäst på bild.

Att fånga ögonblick är inte det enda Tove är duktig på utan hon fångar även känslan och får bilderna att kännas naturliga och ärliga. Hon förmedlade vår story och våra känslor till varandra precis som vi ville ha det. Med andra ord hade vi talat om att Tove är en fantastisk fotograf och tack vare henne har vi nu bilder som vi kan ta del av i resten av våra liv."

BELTINA & HAMPUS

Gunnarsö, Oskarshamn - 2020

Svartvitt foto på brudpar under en provfotografering inför bröllop ute vid Lövö som ligger utanför Mönsterås, Småland.

Parfotografering

Jag rekommenderar alltid mina brudpar att utnyttja möjligheten till parfotograferingen som ingår i mina bröllopspaket, den motsvarar denna porträttfotografering hos mig som även går att bokas separat. Fotograferingen kan ske var som helst i trakterna kring Oskarshamn - den går med andra ord att ha dels i Småland och på Öland dagen före bröllopet alternativt året runt om ni kommer ned till Skåne för en minisemester.

Vi kommer att på ett avslappnat sätt fånga den vardagliga känslan mellan er, den som finns där när bröllopsfesten är över och gästerna gått hem. Många kramar utlovas! ;)

SE EXEMPEL

recensioner

Kärleksbrev från mina brudpar

Bröllopsporträtt under ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen. Bröllopsfotograf var Tove Lundquist, Lokal: Örum 119, MUA: Ellinor Rosander, Florist: Trolldruvans blommor, Brudklänning från Hvita Vackra och brudgummens från Volt Malmö.

”Tove var helt fantastisk fotograf, otroligt nöjd med bilderna och med henne som person. Sjukt engagerad hela vägen från bokning till bröllopet och känner att vi inte kunde valt en bättre fotograf. Kan verkligen rekommendera henne! ♥”

- Frida & Anton

TOVE LUNDQUIST

Er bröllopsfotograf i Oskarshamn

Avslappnat och naturligt

Grupporträtt på brud och hennes brudtärnor under ett bröllop på Örum 119 som ligger i södra Skåne. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Populära artiklar om bröllopsplanering
recension

Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

"Tove är en genuin person med stark karaktär och med ett tydligt konstnärskap som brinner för det hon gör. Med sin sprudlande energi och glada personlighet gör hon verkligen sitt yttersta för att man ska känna sig trygg och bekväm med ”situationen”.

Vi hade förmånen att ha med Tove under en lång period av vår resa, då vi träffade Tove första gången lite mer än ett år innan vår bröllopsdag. Tove tog sig tid att lära känna oss och kom med mycket bra inspel, tips och idéer under resans gång och detta bidrog till att vårt bröllop blev så mycket mer än vad vi hade kunnat drömma om. Tove lyckades fånga alla våra känslor denna dag och bilderna förmedlar verkligen hela dagens känsloregister."

- Nina & Andreas

02

04

01

Fötter på stranden - provfotografering inför bröllop i Ystad. Foto: Tove Lundquist.
Svenskt-indiskt strandbröllop på YSB, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne. Florist är Elins Blomsterglädje i Ystad.

03

05

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Bröllopsporträtt i Slottsträdgården under ett utomhusbröllop i Slottsparken. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Malmö, Skåne.
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Oskarshamn
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG

Bröllopsfotograf i Oskarshamn - Fotograf Tove Lundquist - bröllop i Oskarshamn