Tips! Alternativa saker att kasta på brudparet!

Ceremonin är över, gästerna har samlats utanför vigselplatsen för att hurra och fira brudparet. Wohoooo! Nu kommer den stora frågan – vad skall de kasta? Den traditionella riskastningen har börjat fasas ut något och istället ersättas med andra fina saker gästerna kan använda sig av. Nedan finner ni ett par alternativ till ris. Viktigt är dock att kommunicera med varje vigselplats om vad som är ok att kasta hos just dem!

 

Gula och orangea blomblad att kasta på brudpar efter bröllopet. Foto: Tove Lundquist.

Katarina och Mikael valde vackra orangea gula rosblad till gästernas kastning.

 

Blomblad

Blomblad i alla olika färger kan bli fantastiskt vackert och dekorativt på bild! Köp blommor hos floristen. De går även bra att torka. Här tipsar jag om de bästa floristerna i Skåne.

 

Miljövänlig konfetti

Konfetti kan kännas festligt och färgglatt, finns många miljövänliga alternativ idag!

 

Såpbubblor

Blir bra på bild men problematik uppstår om det blåser det minsta. Tips är att kombinera såpbubblor tillsammans med något annat, exempelvis färgglada blomblad och rispuffar!

 

Rispuffar

Rispuffar liknar vanligt ris på bild men är inte lika hårt att få kastat på sig.

 

Tomtebloss

Om ni gifter er på vintern kan det bli helt magiskt med tomtebloss! Numera är det många brudpar som väljer tomtebloss eller ljusstavar på natten även om somrarna. Tips är att köpa de längre blossen så de inte hinner brinna ut så snabbt.

 

Jag rekommenderar inte att släppa ut ballonger då de allt som oftast är gjord av plast och hamnar i naturen.

DELA
COMMENTS