Bröllopsfotograf i Göteborg

- med fokus på storytelling och naturliga känslor

planera ett klimatsmart bröllop i göteborg!

Det finns många miljövänliga alternativ till exempelvis riskastningen som sker efter vigseln!

läs mer

Söker ni en bröllopsfotograf till ert bröllop i Göteborg?

Då jag endast befinner mig dryga 2,5 timmar bort har jag nu valt att öppna upp för bokningar av bröllop i Göteborg och Västra Götaland med omnejd inför nästa år! Jag är bröllopsfotografen för er som vill ha fotografier med en dokumentär känsla blandat med avslappnade, kärleksfulla bröllopsporträtt i kombination med en miljövänlig touch!

Mina brudpar planerar ofta personliga och intima bröllop, men framför allt fotograferar jag kärlek! Kärleken till familjemedlemmar, vänner och till varandra. Jag är gärna med och skapar berättelsen om er. Läs längre ned på sidan hur tidigare brudpar upplevt mig. ♥

Ashley och Christoffer Ljungbäck gravidporträtt på Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist.

Svartvitt kärleksfullt porträtt på brudpar under deras pre-shoot inför bröllopet. Foto: Tove Lundquist.

Många av mina brudpar älskar havet precis som jag - och vad kan vara en bättre plats än intill havet när vi fotograferar i Göteborg?

En anledning till att mina brudpar är så bekväma med mig är för att vi träffas före bröllopet för en så kallad Engagement Session. Denna parfotografering ingår alltid när ni bokar mig som bröllopsfotograf!

Vilka är #tovesbrudpar?

Mina brudpar är kärleksfulla och jämställa par som planerar laid back bröllop med fokus på familj och vänner och värderar bilder från bröllopet högt. Under resans gång är vi ett team som alla tre jobbar för att skapa den allra bästa bröllopsdagen för er! Jag fotar för er story, vilka ni är som personer spelar mer roll för mig än vilken bröllopslokal i Göteborg ni valt eller designen av era bröllopskläder. Jag är fotografen för er oavsett om ni vill ha en utomhusvigsel på exempelvis Nääs slott eller Gunnebo Slott och Trädgårdar eller stå barfota på klipporna utanför Göteborg. En mysig utomhusvigsel i Botaniska Trädgården kanske passar er bättre? Inget bröllop är för stort eller för litet, utan det är känslan mellan oss tre som är det viktiga. ♥

Dokumentär bröllopsbild på gråtande brud under ett bröllop i Yngsjö samt Åhus i Skåne. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i hela Skåne.

Det dokumentära fotograferandet ligger mig varmt om hjärtat - ett sånt här ögonblick går bara inte att planera! ♥

Måhända är jag bröllopsfotografen för just er?

Lär känna mig här och se om vi passar ihop - jag är bubblig, social och älskar att hänga med människor av alla åldrar. Relationer - det är vad som driver mig i min bröllopsfotografi och jag fokuserar mycket på era relationer med era nära och kära. Den där blicken ingen annan noterade, handen på axeln samtidigt som att ni skrattar åt något. Kärleken till varandra helt enkelt.

Det är viktigt att ni har tittat igenom min portfolio före ni skickar en bröllopsförfrågan, för att känna av bildstilen under främst bröllopsporträtten men även de dokumentära bilderna. Naturliga känslor är min devis! Ni finner några utvalda exempel på bröllop här, det finns även utvalda bilder på Instagram. Vad andra brudpar har att säga finner ni under mina recensioner. Nå, vad säger ni? Bröllop i Göteborg - here I come!

Jag rekommenderar alltid en First Look en stund före ert bröllop - det är ett glädjefullt och känslosamt ögonblick!

Vad ingår om vi bokar dig som bröllopsfotograf i Göteborg?

Först och främst - boende samt resa till och från Göteborg ingår alltid! Jag brukar rekommendera mina brudpar att boka mitt minsta antal timmar - 5 - om ni är osäkra på hur många timmar ni vill ha med en bröllopsfotograf under er bröllopsdag, det är alltid enkelt att ändra timantal när ert schema är satt och ni vet hur länge ni vill ha fotograf. Om ni bokar ett större antal timmar ingår även ett Fine Art album. Ni finner mer information under bröllop i menyn!

Utnyttja min expertis! Då jag jobbat som bröllopsfotograf under många år har jag även samlat på mig mängder av tips och trick när det gäller själva bröllopsplaneringen, min kunskap står till ert förfogande om ni vill. Vid bokning skickar jag alltid en detaljerad planeringsguide för att ge er de bästa tipsen på hur ni kan tänka så att er dag blir PRECIS som ni vill ha den!

Bröllopsporträtt på ett brudpar i en trädgård, Göteborg. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

När är bästa tiden att ta porträtten under bröllopsdagen? är en vanligt förekommande fråga från mina brudpar. Svaret på den och många andra frågor finner ni under mina bröllopstips! Bokar ni mig som bröllopsfotograf får ni mer tips.

Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.

Beltina & Hampus

hav & klippor

Engagement session

Det här är ett av mina favoritmoment under vår resa tillsammans! Under fotograferingen kommer vi att lära känna varandra och ni kommer att se hur jag jobbar under bröllopsporträtten under er bröllopsdag och jag ger er även tips kring poser etcetera. Jag baserar den alltid på hur ni är som personer.

När jag blir bokad för bröllop i Göteborgs-trakten kommer jag upp dagen före och då passar det bra att träffas. Många av mina brudpar älskar havet precis som jag, och det finns många fina platser i närheten av Göteborg att dels ta bröllopsporträtt under dagen samt dels ha vår parfotografering. Har inga problem med att åka utanför stan en bit, vad sägs om att ha en fotografering på coola Gunnebo Slott och Trädgårdar?

Engagement sessions i Göteborg med omnejd

bröllopsfotograf Göteborg – med fokus på genuina känslor och storytelling

Nina & Andreas

Ystad, Skåne

"Tove är en genuin person med stark karaktär och med ett tydligt konstnärskap som brinner för det hon gör. Med sin sprudlande energi och glada personlighet gör hon verkligen sitt yttersta för att man ska känna sig trygg och bekväm med ”situationen”.


Vi hade förmånen att ha med Tove under en lång period av vår resa, då vi träffade Tove första gången lite mer än ett år innan vår bröllopsdag. Tove tog sig tid att lära känna oss och kom med mycket bra inspel, tips och idéer under resans gång och detta bidrog till att vårt bröllop blev så mycket mer än vad vi hade kunnat drömma om. Tove lyckades fånga alla våra känslor denna dag och bilderna förmedlar verkligen hela dagens känsloregister."

Bröllopsfotograf Göteborg – Tove Lundquist – bröllop i Västra Götaland / Västergötland – Ska ni ha ert bröllop på Gunnebo Slott och Trädgårdar eller Nääs slott?